zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Team Snelle Jelle start met loodzware training

20 oktober 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL / BABYLONIENBROEK: Team Snelle Jelle, met de rijders Jochem en Nick Uithoven respectievelijk uit Babylonienbroek en Andel, trainden afgelopen zaterdag stevige kilometers op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, de seizoensopening.

De temperatuur gooide bijna roet in het eten maar toch kon het peloton om 20.00 uur van start voor hun wedstrijd over 125 ronden. Namens Team Snelle Jelle stonden deze dag Durk, Robert van Dalen, Jochem, Robin en Nick aan het vertrek. De vooruitzichten waren dat het een enorme zware koers zou worden op dun werkkijs. In de eerste paar ronden was het even aftasten en rondkijken. Vele nieuwe pakken enkele nieuwe rijders maar als snel ontstonden er verschillende uitlooppogingen. Team Snelle Jelle was telkens netjes voorin vertegenwoordigd door twee rijders. Al voor de eerste sprintserie ontstond er een kopgroep van vier rijders: Bergsma, Stoltenborg, Bierma en Schouten. Al redelijk snel hadden de vier vooraan een ruime voorsprong op het peloton. Daar was twijfel en er werd veel naar elkaar gekeken. Toch onstond er een achtervolgende groep waarbij Durk een sterke indruk maakte. Helaas was de samenwerking niet goed en de vier vooraan liepen verder en verder uit. Uiteindelijk moest Bierma de kopgroep laten gaan en wisten de drie vooraan een ronde voorsprong te nemen op het peloton.

Daarna zou het nooit meer rustig worden in het peloton. Robin kwam steeds verder naar voren en liet zien dat hij een talent is waar we nog veel plezier van kunnen hebben. Ook Robert en Jochem waren goed voorin het peloton te zien. Nick werkte zoals gebruikelijk weer hard voor de ploeg maar moest helaas het peloton laten gaan niet veel later gevolgd door Durk. Enkele ronden later moesten ze dan ook moegestreden en teleurgesteld het ijs verlaten.

Lees meer op schaatsteamsnellejelle.nl

(Foto Snelle Jelle)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.