donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bart van Nunen oppermachtig in Giessen

12 september 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De 43e stratenloop van Giessen, de zesde wedstrijd in het Running Center Road Circuit, is op glansrijke wijze gewonnen door de 19 jarige Bart van Nunen van atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht.

Door de deelname van atleten van trainer Addy Ruiter werd de oudste regionale stratenloop een sterk bezet evenement met deelname van van Nunen, nummer 12 van de wereld op de 10 kilometer bij de junioren en een van de grootste talenten in Nederland, Ivo Bijl nummer twee op het nederlandse kampioenschap steeple chase en winnaar van de Bruggenloop in Rotterdam en Lars Gerritsen meervoudig winnaar van regionale stratenlopen. Bij de dames was er deelname van Anne Zijderveld, triatlontopper en het grote talent de pas 13-jarige Roos Blokhuis .

Geweld
Nadat ruim 45 jeugdatleten hun wedstrijden hebben gelopen staan rond 8 uur ruim 120 lopers aan de strart voor de vijf ronden door Giessen. Direct na de start laat Van Nunen zien waar hij voor gekomen is en neemt afstand van zijn achtervolgers. Ivo Bijl, Lars Gerritsen en master 35 Koos Verwey volgen. Na vier ronden is duidelijk dat de passaat atleten het gehele podium bezetten en na 15 .41 komt Van Nunen door de finish met Ivo Bijl slechts 4 seconden daarachter als nummer twee. Gerritsen blijft de winnaar bij de Master 35 Koos Verwey ook weer een paar seconden voor. In het Passaat geweld finisht Egbert Hooijkaas uit Zuilichem als winnaar bij de Master 45 en eerste regioatleet. Stephan Admiraal uit Werkendam wordt de tweede regioloper en nummer 6 bij de senioren.

Bij de dames is vanaf het begin Anne Zijderveld aan de leiding en zij wint in een tijd van 18.52 vlak voor de jeugdige loopster Roos Blokhuis , die voor een 13-jarige een fantastische tijd loopt van 19.26 over 5200 meter Het Papendrechts feest wordt compleet gemaakt door Marleen Honkoop als nummer twee bij de senioren en winnares Cora Vlot bij de master 45. Ciska Hensen kan goed mee met dit geweld en eindigt net onder de twintig minuten als winnares bij de vrouwen master 35.

De volgende wedstrijd vindt plaats in Hank op de Kurenpolder op 11 oktober en gaat over een afstand van 10 kilometer. Voor alle uitslagen kun je terecht op www.altenaroadcircuit.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.