vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Eerste Vesting tot Vestingloop

7 augustus 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - HEUSDEN – In het kader van Open Monumentendag wordt zaterdag 13 september de eerste Vesting tot Vestingloop gehouden, een prestatieloop van Heusden naar Woudrichem over een afstand van 21 kilometer. De Vestingloop past in het jaarthema ‘Op reis’ van Monumentendag. De atleten ‘reizen’ tijdens de loop langs historische plekken zoals de korenmolens in Wijk en Aalburg en Veen, de Wijkse waard, de Kaaie Paole, herberg het Zwaantje, de Andelse Wilhelminasluis en de Rijswijkse wiel.

Het startschot van de Vesting tot Vestingloop is om 14.00 uur op de Vismarkt in de vesting Heusden. De atleten lopen via de vesting naar de Heusdense brug en vervolgens over de Hoge Maasdijk tot aan Woudrichem. Bij Andel buigt het parcours af door het dorp om de kruising met de N322 te ontlopen. De lopers worden vanaf 15.30 uur in de vesting verwacht, de finish is op de Hoogstraat bij het Oude Raedthuys. Aan de snelste lopers worden bloemen uitgereikt. Voor alle deelnemers is er een herinnnering.

Busvervoer
De atleten worden met bussen vanaf het Rondeel in Woudrichem naar Heusden vervoerd, waar de start van de vestingloop is. De eerste bus vertrekt om 12.15 uur vanaf ’t Rondeel. Omkleden en douchen na afloop kan in het Rondeel. Het busvervoer is alleen gegarandeerd bij voorinschrijving. Na afloop is er geen busvervoer naar Heusden.

Kosten voor deelname voor individuele lopers is vijf euro; inschrijven per estafette team kost tien euro. Inschrijven kan tot 5 september via het inschrijfformulier op  www.dakdrunen.nl

Indien het maximum aantal deelnemers bij voorinschrijving niet is behaald, kan nog op 13 september ingeschreven worden in ’t Rondeel of in de vesting Heusden. Kosten zijn dan zeven euro per atleet of  veertien euro per estafette team. Busvervoer is dan niet gegarandeerd. 

De organisatie van de Vesting tot vestingloop is in handen van DAK Drunen, Altena Road Runners, Streekarchief en Erfgoed Altena.

Lees meer over:

vestingloop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.