vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Twee keer brons voor turnselectie Giessen

8 juli 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Op zaterdag 28 juni namen de turnsters van de selectie uit Giessen van vereniging C.S.V. De Zilvermeeuw deel aan de individuele rayonkampioenschappen in Hendrik Ido Ambacht. Tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen laten de turnsters nog één keer zien wat ze in huis hebben. Voor de turnsters uit Giessen resulteerde dit in tweemaal brons.

Het spits werd afgebeten door de hoogste divisies. Fern Kant turnde voor het eerst in de tweede divisie op niveau N2. Louise van Drunen had al eerder deelgenomen in de derde divisie op niveau N3. Voor deze turnster kwam het aan op netheid en spanning. Als allereerste beginnen op het toestel vloer was dan ook niet voordelig. Wel wist Louise een prachtige sprong neer te zetten. Met 13,800 was ze hierbij de tweede plaats te halen. Helaas was het puntentotaal van alle toestellen niet genoeg om op het podium plaats te nemen. Louise behaalde een mooie 5e plaats.

Fern turnde een constante brugoefening en liet zien dat ze haar arabier flikflak op vloer nu echt beheerst. Op sprong werd ook zij tweede met een prachtige overslag over de pegasus. Deze sprong met een beoordeling van 13,400, zorgde ervoor dat Fern de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

Verbazen
Oudere zus Jenna Kant, was samen met leeftijdsgenoot Rosalie 't Lam in de middag aan de beurt. Zij turnen beiden in Pupil 1 D1 in de vierde divisie. Jenna turnde een voortreffelijke wedstrijd en scoorde de hoogste cijfers op vloer en sprong. Met 13,100 wist zij ook op brug te verbazen. Het puntentotaal van 47,000 leverde haar een 4e plaats op. Door het grote deelnemersveld werd ook hiervoor een bronzen medaille uitgereikt. Rosalie liet zien dat zij erg stabiel kan zijn. Op vloer en balk gooit zij hoge ogen door haar mooie gestrekte houding. De radslag op balk turnde zij vlekkeloos en de overslag op sprong werd met 13,050 het hoogst beoordeeld. Rosalie eindigde net achter Jenna met een vijfde plaats.

Eline Kanters en Kiara de Kock hadden niet hun dag. Ondanks de prachtige oefening op vloer van Eline met de hoogste uitgangswaarde van Instap D1 werden zij hier 19e en 20e. Eva de Fijter mocht deelnemen in de vijfde divisie op Jeugd 1 D2. Een mooie brugoefening met salto en een prachtige sprong zorgde voor een vijfde plaats in het niveau.

Uitgangswaarde
In de avond was Esra Kostense klaar om haar oefeningen te laten zien. De turnster die afgelopen mei nog op de districtsfinale van Zuid-Holland stond, had zich sinds die wedstrijd vooral op het toestel brug verbeterd. Ze turnde hier een oefening met een hogere uitgangswaarde dan de rest van de turnsters, omdat ze een zolendraai, pendelkip en wegzet salto uitvoerde. Helaas werd dit niet voldoende beloond en belandde Esra uiteindelijk nipt buiten het podium met een mooie vierde plaats.

Lees meer over:

turnen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.