vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kyara Mikhout loopt 'Kuikenloop' voor Kika

18 juni 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op zaterdag 14 juni 2014 heeft Kyara Mikhout deelgenomen aan de Kuikenloop te Katwijk. Deze sponsorwandeltocht van 5 km is voor kinderen t/m 16 jaar. Kyara is 7 jaar en woont in Woudrichem.

Het doel van de Kuikenloop is om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor KiKa (Kinderen Kankervrij).
 
Kyara liep met haar vader en moeder de 5 km lange tocht door de duinen, langs de boulevard en het centrum van Katwijk. Er waren zo’n duizend deelnemers voor de kuikenloop. Onderweg werden de kinderen op wat lekkers getrakteerd en bij de finish kreeg iedereen een mooie medaille.
Bij de finish stond een gedenkmuur waarop de deelnemers een boodschap konden schrijven voor hun overleden dierbare(n). Kyara heeft iets moois op een tegeltje geschreven voor haar zus Daimy* en Opa Cees.
 
De Kuikenloop bracht € 82.000,= op voor de KIKA. De Kippenloop had een bedrag van € 106.500,=. In totaal een (voorlopig) bedrag van 
ruim € 188.500,=. In overleg met de organisatie van de Kuiken- en Kippenloop wordt dit geld besteed aan een 3-tal onderzoeksprojecten tegen kankerbestrijding in het Radbout Universiteit te Nijmegen, Sophia Erasmus MC te Rotterdam en het Emma Kinderziekenhuis te Utrecht.
 
Kyara haalde maar liefst € 2.150,= op en had daarmee weer het meeste sponsorgeld van het evenement opgehaald. Een grandioos bedrag waar de ouders heel trots op zijn.
 
Wij willen iedereen die Kyara gesponsord heeft hartelijk bedanken voor hun bijdrage.
 
Voor een uitgebreider verslag kunt u kijken op www.kyaramikhout.simpsite.nl of www.kippenloop.nl.
 
 

Lees meer over:

kika Kuikenloop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.