donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ACKC boekt grandioze overwinnig op medekoploper

28 januari 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Een geweldige Rabobank ACKC-dag moest het worden, alle ingrediënten waren aanwezig: in een bomvolle sporthal trad het eerste team aan met als doel de koppositie in de 3e klasse D. Medekoploper ZKC'31 werd in de eerste helft volledig overklast wat een ruststand van 12-2 opleverde. Een 16-10 overwinning was het eindresultaat en ACKC liet hiermee zien terecht alleen aan kop te gaan.

Op bezoek kwam ZKC'31 (Zaandam) die samen met ACKC de 1e positie innam op de ranglijst. Het gehele team was de week vooraf op scherp gezet door trainer/coach Dick van Houwelingen. Onder luide toejuichingen werden alle spelers stuk voor stuk in een donkere sporthal "De Jager" in de spotlights voorgesteld aan het publiek, geflankeerd door de F-teams.

ACKC begon met verzorgd spel en een tomeloze inzet aan de wedstrijd, via Frank Mommers, Jelle van de Water en Janneke Peek nam ACKC direct een 3-0 voorsprong. Telkens had ZKC'31 het nakijken en kon ACKC verdedigende druk blijven uitoefenen op de Zaandammers, die geen fatsoenlijke aanval meer konden opzetten. De Almkerkers waren oppermachtig.

Na een kwartier had ACKC na vele wervelende aanvallen waarbij er betrekkelijk weinig mis ging, de voorsprong al uitgebouwd naar 9-1 maar had intussen wel behoorlijk met de krachten gesmeten. Toch waren de groen/witten niet te temmen, luid aangemoedigd vanaf de tribune werd de voorsprong alleen maar groter en hadden Frank Mommers en Frank Bakker natuurlijk gesteund door hun vakgenoten een groot aandeel in de uiteindelijke ruststand van 12-2.

Met een goed gevoel namen de spelers tijdens de rust de complimenten van de coach in ontvangst voor het tot dan toe vertoonde spel, veel kon hij zijn spelers niet meegeven voor de tweede helft: "blijf ondanks de grote voorsprong gefocust op je tegenstander en blijf je eigen spel spelen" was het advies.

Dat er veel krachten weggevloeid waren werd al vrij snel duidelijk, er slopen wat onnauwkeurigheden in het spel, bij een stand van 13-3 gaf ZKC'31 wat gas en werd het grote gat in het eerste kwartier een stukje kleiner gemaakt naar 13-7. Wel kon ACKC zijn goede spel weer wat oppakken, met nog wat extra steun vanaf de tribunes liet captain Jelle van de Water er geen gras over groeien en vergrootte de voorsprong weer naar 15-7. Hiermee was de wedstrijd gespeeld!

Op dat moment was er nog tien minuten op de klok en hadden beide ploegen het wel gehad, aan beide kanten was de zuiverheid weg en probeerde ACKC het voor het publiek nog wat aantrekkelijk te maken. Frank Mommers scoorde nog met een doorloopbal en had nog iets spectaculairs in huis, wat maar net mislukte. Een verdiende overwinning van 16-10 was uiteindelijk het resultaat van een wedstrijd die in de 1e klasse niet had misstaan. Een staande ovatie vanaf de tribune als dank voor het vertoonde spel was er voor het hele team en een eerste plaats in de 3e klasse D. (ACKC)