vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bekers verpulvert record in Woudrichem

4 november 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Colin Bekers wilde in plaats van een training lekker lopen in Woudrichem en daar trof hij prachtig loopweer  tijdens de 14e Vestingstad Run, rondom de 10 graden , droog , bijna geen wind,  alleen de beloofde zon bleef  weg. Prima om te lopen. Met bijna  300 deelnemers op de langere afstanden werd  daar alvast  een nieuw record gezet.

De jeugdwedstrijden  lieten zien dat het niveau daar ook omhoog gaat met bij de oudste jeugd tot en met 15 jaar een erg sterke Jelle de Roon, een talent die momenteel  helemaal tot ontwikkeling komt.
 
Bij  de start van de 6 ,11 en 21 kilometer werd op indrukwekkende wijze stilgestaan  bij het overlijden van Rene Stam. Speaker Frans Jacobs had heel erg mooie woorden waarbij duidelijk werd dat Rene Stam een zeer goed atleet was en een man die voor iedereen altijd tijd had.
 Helaas is hij veel te vroeg overleden.
 
Snel
Direct na de start van de halve marathon door de regio vertrok Bekers van Achilles uit Etten Leur . Na 3.10 minuten over de eerste kilometer bereikte hij na 16.10 het 5 kilometer punt. Hij had hier al een grote voorsprong op nummer twee Kas van Veen van Prins Henrik uit Vught en Paul Visser uit Tilburg. Hierachter kwam een groepje met de snelste regioloper Gerard Lensvelt. Bekers trok door en na ruim 48 minuten op de 15km bereikte hij de finish bij het Rondeel in een verpletterend nieuw parcoursrecord van 1.08.30, een verbetering van ruim 3 minuten van de tijd van Wim Padmos uit 2007. Paul Visser ging Kas van Veen voorbij en kwam op ruime afstand  als tweede over de streep vlak voor van Veen. Gerard Lensvelt was de snelste regioloper en won de wedstrijd bij de master 45. Snelste dame was Melany Spruyt uit Amersfoort die twee weken na de marathon van Amsterdan een mooie tijd liep van 1.30.25.
 
Deze wedstrijd was ook de laatste wedstrijd van het 29e Running Center Road Circuit en daar werden de belangrijkste prijzen meegenomen naar één huis in Tilburg. Paul Visser bij de mannen en Marieke Kunkeler  zijn geliefden en wonnen beide het circuit. Volgend jaar is er de jubileumeditie van het oudste circuit van nederland die gaar beginnen in Almkerk op 2 april 2014.
 
Voor alle info en uitslagen kun je  terecht op www.altenaroadcircuit.nl

Lees meer over:

Colin bekers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.