vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Schouten wint race in Dutch Support Kampioenschap

10 juli 2013 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Raymond Schouten heeft afgelopen zaterdag op het TT-Circuit in Assen met overmacht de derde wedstrijd van het Dutch Supersport kampioenschap op zijn naam weten te schrijven.

De Van der Heyden motors / Van Voorden Officieel Opel dealer Yamaha-coureur startte de veertien ronden tellende wedstrijd van pole position, maar kende een iets mindere startl Hij nam echter in “De Strubben” alweer de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer uit handen. Met een verschil van 9,5 seconden op zijn achtervolgers pakte hij hiermee zijn derde overwinning van dit seizoen.

Raymond blikt terug: ”Pole position en de overwinning! Dit was wederom een perfect weekend voor mij en mijn team. Al vanaf de eerste training verliep alles goed, mijn door Ahnendorp Tuning geprepareerde Yamaha R6 met Dunlop banden en K-tech vering was ook dit weekend weer perfect en ik kon vanaf de eerste kwalificatie training de snelste rondetijden van het deelnemersveld noteren. Tijdens de tweede kwalificatie training kon ik mijn tijd, ondanks de constante regendruppels op mijn vizier, wederom verbeteren en de pole position veilig stellen. Mijn start was niet zo goed als normaal, ik was wat voorzichtig maar kon na een paar bochten de leiding in de wedstrijd alweer overnemen. Ik kon iedere ronde mijn voorsprong uitbouwen en uiteindelijk met een ruim verschil mijn derde overwinning van het seizoen pakken. Natuurlijk ben ik erg tevreden! Het was een perfect weekend, het zijn lange dagen waarop je moet “wachten” tot je eindelijk mag rijden, maar het is natuurlijk geweldig om in het bijprogramma van de MotoGP klassen voor zoveel publiek te mogen rijden en dan ook nog de wedstrijd te winnen. Helaas zal ik de eerstvolgende ONK wedstrijd op het ciruit van Zolder (België) moeten missen in verband met werkverplichtingen. Gelukkig heb ik inmiddels een voorsprong van 29 punten in de tussenstand opgebouwd en zal mijn eerstvolgende wedstrijd alsnog als leider in de tussenstand starten.” (Archieffoto Raymond Schouten)

Lees meer over:

schouten raymond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.