vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ACKC onderuit tegen ONDO

4 april 2013 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Voor de ACKC korfballers werd afgelopen zaterdag de tweede helft van de veldcompetitie weer hervat met een uitwedstrijd in Middelburg tegenstander ONDO.

Het was bij de eerste aanval van de thuisploeg meteen al raak met een schot van afstand, maar via een strafworp werd dit al snel rechtgetrokken ,en was het al duidelijk dat het een felle gelijk opgaande strijd zal gaan worden. ACKC trok vaak verdedigend onnodig aan de noodrem en maakte het daardoor de tegenstander makkelijk om via een vrije bal of stip tot scoren te komen, na ruim 20 minuten stond ACKC met 4-5 voor via Kammer en den Hartog, maar zag die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen tot een 7-5 achterstand toen de scheidsrechter (soms wel heel gemakkelijk) een stip of vrije bal gaf aan de Zeeuwen.

Toch kon ACKC de stand bij rust weer gelijk trekken (7-7) met een vrije bal van Jelle van de Water en een afstandsschot van de Hartog. Er was dus nog niets gewonnen of verloren voor de ploeg van van Houwelingen, maar hij was in de rust heel ontevreden over het verloop van de eerste helft vooral van het tweede aanval vak dat veel verdedigende en aanvallende taken onvoldoende en slordig uit hadden gevoerd!! Hij eiste van zijn hele ploeg dan ook meer concentratie en gretigheid !! Men was meer tegen zichzelf aan het spelen dan tegen ONDO ,tevens had Carola van 't Lam in de rust aangegeven last te hebben van een lang slepende blessure en werd vervangen door Natasja Kuipers.

Al snel na het beginsignaal van de tweede helft wist Marlies Kant een vrije bal te benutten om ACKC voor een halve minuut op voorsprong te brengen daar de Middelburgers direct daarop weer op gelijke voet kwamen. Het ging nog enige tijd gelijk op tot 9-9. De ACKC aanval kreeg tot twaalf minuten voor tijd kans op kans, maar de korf werd niet getroffen. Verdedigend moest wederom aan de noodrem worden getrokken en dat werd tweemaal achtereen bestraft met een strafworp. ACKC probeerde wat het kon maar was niet bij machte en kon niet meer tot scoren komen. Uiteindelijk werden de Almkerkers met een 12-9 nederlaag naar huis gestuurd.