vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kaaienloop en Lenteloop succesvol

14 mei 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Op zaterdag 12 mei starten diverse Altena Road Runners atleten in 2 hardloopwedstrijden. De Kaaienloop in Oosterhout werd door 6 atleten van de Altena Road Runners bezocht die alle uitkwamen op de 10km wedstrijd die ook in het teken stond van het Brabants Kampioenschap. De Nederlands kampioen halve Marathon en de zilveren medaille winnaar op NK Cross Tinus van de Heuvel werd daar op de 10km Brabants Kampioen in de M60 Categorie met een tijd van 38:40 wat gelijk een clubrecord is bij de Altena Road Runners in de categorie M65.

Corné Verhoeven pakte een mooie 8e plaats van de 182 deelnemers in de recreanten categorie en belangrijker hij verbeterde met 49 sec. zijn PR wat hij recent in de Stratenloop van Dussen als fors verbeterde van 38:17 naar 37:51 en dan nu een mooie 37:02 waarbij een hoge 36er voor het grijpen lag. Corne Verhoeven gaat hard vooruit en er zijn goede mogelijkheden op sterke uitslagen in zijn wedstrijden de komende tijd.

Bas Schop liep een mooie 39:31 en ging daarmee weer onder de 40 minuten wat duidt op een goede progressie en de mogelijkheid weer richting zijn PR te gaan komende tijd. Gerrit Klop verbeterde zijn PR met 16 seconde van 41:42 naar 41:26. Jan van Stigt verbeterde zijn PR met 1:13 van 43.14 naar 42:01. Ook bij Jan een duidelijk stijgende lijn omdat hij zijn vorige PR op de 8e Krakelingenloop in Heukelum liep op 21 april j.l. Leo van Zandwijk liep met 41:14 zijn tien kilomter. Deze atleten werden resp. 20e, 28e, 31e en 40e van de 182 recreanten.

Dick Kant nam deel aan de Nationale Lenteloop in Papendrecht. Zijn doel was het aanscherpen van zijn PR wat nog stond uit 2008 van de laatste 15km die voorheen in het Stratenloop circuit zat namelijk de Witte Molenloop van Meeuwen. Met een tijd van 57:40 haalde hij 1:38 van zijn beste tijd af en werd Dick 5e in de M40 categorie van totaal 52 atleten in deze categorie.

Dreef
De atleten van de Altena Road Runners zijn de laatste tijd goed op dreef en hopen op meer progressie en PR’s in de komende wedstrijden waarbij de 23e ronde van Woudrichem de eerst volgende wedstrijd is uit het Running Center Road Circuit. (Dick -ARR)