Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie controleert weer garageboxen en opslaglocaties'
08apr

Politie controleert weer garageboxen en opslaglocaties

ALTENA - De Dongemondgemeenten Etten-Leur, Altena, Breda, Drimmelen en Oosterhout controleerden woensdag (7-4) een groot aantal garageboxen en opslaglocaties op de industrieterreinen. De controles werden gedaan in samenwerking met de politie, douane en het UWV. 

In totaal werden 89 garageboxen en 196 opslaglocaties op industrieterreinen bezocht. Daarbij zijn onder andere 3 antieke vuurwapens aangetroffen, 28 flessen lachgas, 1 illegale bewoning en afvaldumping inclusief asbest. Daarnaast zijn er nog nader te onderzoeken zaken door brandweer, het UWV, de OMWB en toezichthouders van de gemeente. Veel omwonenden en ook de eigenaren en huurders van de verschillende locaties zijn positief over de controles.

Verhuurders weerbaar maken
De integrale acties hebben een dubbel doel, namenlijk het ontdekken en beëindigen van criminele activiteiten en het weerbaar maken van verhuurders. Pandeigenaren krijgen tips over hoe je een huurcontract het beste kan opstellen, dat betalingen altijd via de bank moeten verlopen en dat geen zaken gedaan kunnen worden als er geen ID-bewijzen van huurders zijn overlegd. Daarnaast kunnen verhuurders extra maatregelen treffen zoals het plaatsen van camera’s op afgesloten terreinen, toegangspoort met registratie en het aanbrengen van goede verlichting. Ook worden verhuurders geïnformeerd over de mogelijkheden om vermoedens van overtredingen en/of crimineel gebruik te melden.

Melden
Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112 anders 0900-8844), de gemeente of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen een betere en veiligere woon- werk- en leefomgeving.

Zie ook:
Politie controleert 200 garageboxen (di, 2 mrt 2021)


Deel dit bericht met je vrienden!