Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bureau Brabant vraagt hulp bij oplossen beroving in Almkerk' Poolse autohandelaar werd in Almkerk beroofd door nepagenten.
23nov 2020

Bureau Brabant vraagt hulp bij oplossen beroving in Almkerk

ALMKERK - In Bureau Brabant vroeg de politie maandag (23-11) onder meer hulp bij het oplossen van een beroving in Almkerk gepleegd door criminelen die zich voordeden als politieagenten.

Een Poolse autohandelaar en zijn broer parkeren in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 september 2020 hun vrachtauto’s op een parkeerterrein bij een bedrijf aan de Almweg in Almkerk.  Ze zijn in Nederland om auto’s te kopen. Een metallic donkerblauwe  BMW personenauto uit de 3 of 5 serie draait omstreeks 07.10 uur het terrein op. De auto heeft opvallende velgen met cirkels.
Een man met een crèmekleurige broek aan stapt aan de passagierskant uit en spreekt de handelaar aan. Hij zegt van de politie te zijn en wil de papieren zien. De koopman is te goede trouw en neemt de nepagent mee naar de cabine.

Hierop vraagt de nepagent aan de Poolse man of die veel geld bij zich heeft en of hij dat even wil laten zien. De autohandelaar voldoet daar aan waarop de neppolitieman het geld uit zijn handen grist en als een speer naar de BMW rent en weer instapt.

Hierna rijden ze met hoge snelheid het erf af richting de A27. De man die zich voordeed als agent is getint, hij is circa 35 jaar oud, heeft een breed postuur en is zo’n 1.75 meter lang. Hij droeg die dag een petje, een mondkapje en plastic handschoenen.

Uitzending
Bureau Brabant is te zien bij Omroep Brabant elke maandag om 18.15 uur. Het programma wordt tot dinsdag 17.15 uur elk uur herhaald.

Bureau Brabant is het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland West Brabant in samenwerking met het Openbaar Ministerie, Omroep Brabant en Van E-media.

(Foto Bureau Brabant op FB)Deel dit bericht met je vrienden!