Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nepagent berooft mannen van duizenden euro’s' De politie heeft camerabeelden waar het incident op staat.
03sep

Nepagent berooft mannen van duizenden euro’s

ALMKERK - Twee mannen werden woensdagochtend (2-9) beroofd door twee mannen waarvan één zich voordeed als agent. Ze gingen er in een donkere BMW vandoor met enkele duizenden euro’s. De politie zoekt getuigen. Het gaat om een beroving aan de Almweg op het terrein van Iveco Schouten, rond 07:20 uur. De daders zijn gevlucht. 

In de aangifte verklaart een man uit Polen dat hij met zijn broer de nacht van dinsdag op woensdag in een vrachtwagen had geslapen op het terrein van het bedrijf. Ze wilden die woensdag een auto kopen om mee te nemen naar Polen. Om 7.10 uur stopte er een donkerkleurige BMW met een geel nummerbord met zwarte letters bij de vrachtwagen.
De passagier stapte uit en legitimeerde zich met iets wat sterk leek op een politielegitimatiebewijs. Hij stelde de broers enkele vragen en vroeg uiteindelijk ook hoeveel geld ze bij zich hadden. Het slachtoffer liet zijn geld zien. De ‘agent’ pakte het geld en zei dat hij moest overleggen met zijn meerdere in de auto. Het slachtoffer rook onraad en probeerde 'de agent' nog tegen te houden. De verdachte sprong in de BMW die daarop wegscheurde. Het slachtoffer kwam ten val en raakte lichtgewond.

Onderzoek
De recherche is een onderzoek gestart en heeft direct camerabeelden in beslaggenomen waar het incident op staat. Het team is ook op zoek naar getuigen die een donkerkleurige BMW in de omgeving van de Almstraat hebben zien rijden rond 6.30 en 7.30 uur. Het signalement van de nepagent is een man van Turkse of Marokkaanse afkomst, 35 jaar oud, 1.75 m lang en een breed postuur

Getuigen
Heeft u informatie over dit incident meld dit via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
Anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, of anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en meteen vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

Legitimeren
De politie laat weten: 'Politiemensen hebben altijd een bewijs bij zich dat ze echt politieagent zijn. Dat is een kaart met hun naam, functie en pasfoto. Ook zit daar een kinegram in verwerkt met het politielogo, een soort doorzichtig watermerk. Wordt u bijvoorbeeld meegevraagd naar het bureau? Dan mag u naar dit bewijs vragen. Een politieambtenaar in uniform hoeft zich niet uit eigen beweging te legitimeren. Maar als u ernaar vraagt, moet hij wel zijn politielegitimatiebewijs tonen. Zegt een persoon in ‘burgerkleding’ dat hij van de politie is? Dan moet hij wel uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs tonen. Vertrouwt u het niet? Dan kunt u altijd contact opnemen met het dichtstbijzijnde politiebureau of 0900-8844 bellen.'Deel dit bericht met je vrienden!