Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrouw (25) uit Rijswijk heeft geen schuld aan dodelijk ongeval' De automobiliste kreeg van de rechter volledige vrijspraak.
19feb

Vrouw (25) uit Rijswijk heeft geen schuld aan dodelijk ongeval

ALMKERK - Op 23 juli 2018 vond op de kruising Provincialeweg Zuid / Emmikhovenseweg in Almkerk een botsing plaats. De bestuurster (25) van een Toyota Yaris reed hierbij een bromfiets (scooter) aan die van rechts kwam en voorrang had op de auto. Als gevolg van deze aanrijding liep het slachtoffer, een man (56) uit Raamsdonksveer onder andere zwaar hersenletsel op, waaraan hij op 4 augustus 2018 in het ziekenhuis overleed.

Volgens de officier van justitie had de vrouw uit Rijswijk stapvoets moeten rijden, 'maar ook in dat geval had ze niks kunnen zien', aldus de verdediging. 'Je kon alleen diagonaal de zijstraat inkijken en op het moment dat ze rechts de hele straat in kon kijken, was ze al op het kruispunt. Verdachte had niks kunnen doen om te voorkomen dat het ongeluk plaatsvond. Ze heeft vaart verminderd en op enig moment moet je dan het kruispunt over. Verdachte dient dan ook vrijgesproken te worden.'

Vrijspraak
De rechtbank was inderdaad van oordeel dat verdachte zich niet anders heeft gedragen dan van een automobilist in het algemeen en gemiddeld genomen mag worden verwacht. Ze had uiteindelijk vaart verminderd. Daarom achtte de rechtbank in Breda niet 'wettig en overtuigend bewezen' dat verdachte aan het dodelijk verkeersongeval schuld had. De rechter sloot niet uit dat het ongeluk ook was gebeurd als de vrouw stapvoets had gereden. De man op de scooter reed links van de weg, waardoor de automobiliste hem op de dicht beboste kruising nagenoeg niet kon zien. Aldus de rechter.

De vrouw werd dan ook volledig vrijgesproken. Tegen haar was 200 uur taakstraf geëist. Ook krijgt ze geen boete.

Zie ook:
Zwaar ongeval met scooterrijder (ma, 23 jul 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!