Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Straf voor Woerkumer (34) na doorrijden valt lager uit omdat onderzoek ontbreekt' De eis valt lager uit: 160 uur taakstraf en 5 jaar rijontzegging.
05feb

Straf voor Woerkumer (34) na doorrijden valt lager uit omdat onderzoek ontbreekt

WOUDRICHEM - Tegen de man uit Woudrichem (34) die op 16 september 2018 na een ongeluk doorreed is 160 uur taakstraf en vijf jaar rijontzegging geeist. Een meevaller, omdat er geen uitvoerig onderzoek was geweest, kon zijn schuld op onderdelen niet worden bewezen.

De man was op weg naar huis en reed rond 05:00 uur op de Middelvaart. In een kennelijk ondoordacht moment klapte hij op twee mannen die daar liepen en lopend een scooter meevoerden. Door de aanrijding verloor de bestuurder zijn kentekenplaat waardoor de politie hem eenvoudig kon opsporen. 

Tegenover de rechter verklaarde de doorrijdder dat hij van het voorval weinig had gemerk. Wel had hij naar zijn zeggen een dier aangereden, raakte in paniek en vervolgde zijn weg. Dat de helft van zijn voorruit aan barlles lag, merkte hij thuis pas.

Alcoholprobleem
Nadat agenten hem aanhielden, constateerden zij dat de man dronken was. In de rechtbank verklaarde de verdachte dat hij door de paniek waarin hij verkeerde een fles wijn en zes biertjes had gedronken. Die hoeveelheid werkte hij weg in vijftig minuten, zo legde hij uit. Hij had een alcoholprobleem en was 'gewend om snel te drinken.' 

Of de man dronken achter het stuurwiel had gezeten, kon niet worden bewezen. Er was namelijk geen onderzoek naar gedaan. De straf valt hierdoor wel lager uit. 

Voordeel
Maar er was meer dat in het voordeel van de verdachte pleitte. Er was namelijk ook geen verkeersongevallenanalyse opgemaakt. hierdooor kon ook zijn schuld aan de aanrijding niet worden bewezen. De Officier van Justitie eiste daarom een veroordeling voor het veroorzaken van gevaar op de weg en het doorrijden na een ongeval.

De rechtbank komt op 18 februari aanstaande tot een uitspraak.Deel dit bericht met je vrienden!