Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Alerte en doortastende burgers achtervolgen 'verdachte' man' De moraal: ‘Blijven opletten allemaal!’
14dec 2019

Alerte en doortastende burgers achtervolgen 'verdachte' man

ALMKERK - Nel woont in Almkerk en ziet vrijdagavond (13-12) 'een verdachte' man ronsschuifelen door het dorp die met een zaklamp her en der naar binnen schijnt. Nel aarzelt geen moment, houdt de figuur in de gaten en gaat uiteindelijk over tot actie: 'We gaan boeven vangen!' Onderstaand het verhaal van alerte en doortastende burgers ...

"Tjonge, jonge.. vanavond wat meegemaakt.

Ik rijd van het ovo naar Almkerk rond 20.00 uur, ter hoogte van de ingang van de kringloop zie ik een man lopen met camping outfit, capuchon op, rugzak en zaklamp waar hij bij Branger naar binnen schijnt.. Ik denk, verdacht.!
Wat nu te doen, politie bellen.?
Ik ga rechts op de kruising en parkeer links en rommel wat in de auto. De man komt voorbij lopen en schijnt met zijn zaklamp bij Altena Fit en Bert de kapper naar binnen en kijkt onder tussen ook om naar mijn auto waar ik nog in zit. ik denk nou moet ik actie ondernemen..
Ik trek een sprintje naar Café de Alm en zeg tegen Arjan: 'Kom we gaan boeven vangen!' Nou dat is niet tegen dovenmansoren gezegd..
We gaan met mijn auto richting Albert Heijn en daar loopt hij. Arjan er achteraan naar rechts, hij roept drie keer maar de man loopt door... Ik blijf bij de AH staan.
Ik denk na een tijdje het duurt wel lang ga toch maar eens kijken, wat!! Er staat al politie bij... die zijn snel.

Blijkt het een undercover politieagent te zijn die Arjan even tegen de grond gewerkt had... WAAAAHHH.

De undercover agent liep dus door het dorp om te kijken hoe alert/waakzaam de mensen zijn wat betreft verdachte figuren.
Moraal van dit verhaal, mensen BLIJF goed opletten en meld altijd verdachte figuren/omstandigheden bij de politie!

Arjan en ik zijn in ieder geval geslaagd en kregen een mooie zaklamp."

Meerdere plaatsen
Niet alleen in Almkerk. Eerder voerde de politie deze actie ook op in Dussen, Genderen en Andel. Ook daar bevestigen inwoners dit verhaal.Deel dit bericht met je vrienden!