Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Phishing tandheelkundig centrum, politie waarschuwt' De politie adviseert om het nummer niet terug te bellen, maar te verwijderen.
27nov

Phishing tandheelkundig centrum, politie waarschuwt

ALTENA - Meerdere patiënten bij tandheelkundige centra in de gemeente Altena hebben een sms gehad dat hun afspraak voor komende zaterdag werd bevestigd. Aldus een melding van de politie.

De 'patiënten' die dit bericht kregen, hadden echter geen afspraak staan en de betrokken centra zijn zaterdag gesloten. Politieteam Dongemond laat weten: 'Dit is mogelijk een vorm van phishing.'

De politie adviseert dan ook om het nummer waarmee het bericht is verzonden niet terug te bellen of te sms-en, maar te verwijderen. 'Mocht je binnenkort toch een afspraak hebben staan en je wilt dit gecontroleerd hebben? Bel dan rechtstreeks naar je tandarts / tandheelkundig centrum.'

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van internetfraude en klinkt als de Engelse vertaling voor "vissen". En dat is eigenlijk ook precies wat er gebeurt.

Iemand probeert de inloggegevens van mensen te krijgen door hen een mailtje te sturen dat eruit ziet alsof het van een betrouwbare partij is, zoals bijvoorbeeld van je bank, Facebook of de online game Fortnite.

In het mailtje wordt gevraagd om op een link te klikken en daar je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je gebruikersnaam en je wachtwoord. Op die manier geef je vertrouwelijke gegevens weg aan iemand die er misbruik van wil maken, zonder dat je het weet.Deel dit bericht met je vrienden!