Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkumer aangehouden die online wapens te koop aanbood' De politie onderzoekt de aangetroffen wapens.
10nov

Woerkumer aangehouden die online wapens te koop aanbood

WOUDRICHEM - De politie hield zaterdag 10 november een 33-jarige man uit de gemeente Woudrichem aan, nadat hij enkele dagen eerder een tweetal wapens op het internet te koop aanbood. In zijn woning troffen agenten meerdere wapens en gebruikershoeveelheden drugs aan.

De politie stuitte enkele dagen geleden op de online verkoopadvertentie. Direct daarop werd een vordering gedaan aan de beheerder van de verkoopsite om zo het IP-adres van de verkoper te achterhalen. Na onderzoek kwamen de agenten uit bij een adres in de gemeente Woudrichem.

Meerdere wapens
Zaterdagochtend bezocht de politie het adres en doorzocht zij de woning op de aanwezigheid van wapens. Tijdens deze zoeking werden in totaal zes wapens aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om luchtdrukwapens, maar een wapendeskundige binnen de politie zal hier nader onderzoek naar doen. Ook werd er een gebruikershoeveelheid aan hard- en softdrugs aangetroffen. De wapens en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Wijkagenten van Aalburg lieten weten: ‘Gevraagd bij te springen in verder onderzoek rondom de aangetroffen wapens. Zal per wapen een Proces-verbaal Onderzoek Wapen moeten komen. Wapens moeten ook gefotografeerd, gemeten en gewogen worden.’Deel dit bericht met je vrienden!