Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem '‘Getinte man’ valt opnieuw meisjes lastig - UPDATE 3' De berichten uit Nieuwendijk en Giessen vertonen overeenkomsten.
18jul 2018

‘Getinte man’ valt opnieuw meisjes lastig - UPDATE 3

GIESSEN - Na eerdere meldingen vanuit Nieuwendijk en Werkendam, waar een ‘getinte man’ kinderen aansprak, komt nu een soortgelijk bericht uit Giessen. Ook nu is het een verontruste moeder die haar dorpsgenoten waarschuwt. Of het om dezelfde persoon gaat, kan niet worden uitgesloten. Wanda Vervoorn schrijft:

“Vanmiddag (18-7 - red.) rond 14.30 uur sprak een getinte man, normaal postuur, korte broek, shirt met korte mouw, in een witte bus, onze jongste dochter aan op de dijk ter hoogte van het Oude Dijkhuis in Giessen.

Hij zei dat ze er goed uit zag. Ze verstond het niet goed en dacht dat ie wat wilde vragen. Ze vroeg wat ie zei. Hij zei dat ze er goed uit zag en vroeg of ze uit de buurt kwam. Nee, antwoordde mijn dochter. De man vroeg: Zullen we een keer wat gaan doen. Nee, antwoordde mijn dochter en liep door. Je hebt mooie billen, zei hij. Ze heeft het verder genegeerd.”

Bel de politie

Ook hier weer de oproep alert te zijn. Wie dit meemaakt, gelieve direct 112 te bellen. Probeer zoveel mogelijk relevante informatie te vergaren, zoals een kenteken van het voertuig, type of merk.

UPDATE 1 - billen

Naar aanleiding van dit bericht, blijkt dat meerdere meisjes lastig zijn gevallen. Ook vanuit Woudrichem komt een melding. Lyda Smitsman meldt via Facebook: ‘Wat deze moeder schrijft is precies bij onze dochter 2 weken geleden voorgevallen... ze liep vlak bij huis (Steurstraat in Woudrichem) toen er een  getinte man in een witte bus haar iets vroeg. Omdat ze hem niet begreep/verstond zwaaide ze wat met d'r handen, en sloeg het parkje in wat grenst aan onze achtertuin. Ze hoorde een deur open en dicht slaan en was al wat sneller gaan lopen. Deze man was dus uitgestapt en zei haar dat ze mooie billen had. Op dat moment hoorde mijn dochter mij in de tuin, en riep ze hard: “MAM... deze meneer zeg dat ik mooie billen heb!’” Waardoor hij zich omdraaide en wegging... Ik ben nog met vrienden gaan kijken of we deze persoon zagen, helaas...’

Op dezelfde Steurstraat werd vanmorgen (18-7) ook een vrouw (52) aangesproken door de verdachte man in kwestie. Vanuit Meeuwen, Almkerk en Veen komen soortgelijke berichten binnen.

UPDATE 2 - foto

Rachela Kruikemeijer laat via Facebook weten dat er een foto gemaakt is van de auto van de verdachte man: ‘Net een collega op het werk gesproken (ga geen namen noemen) maar zij had het verhaal dat ze van haar huis naar de Nieuwe Es gevolgd en vervolgens weer bij haar huis werd opgewacht. Gelukkig heeft zij een foto kunnen maken met het kenteken (van de auto - red.) erop. De politie zal dus snel worden ingelicht.’

UPDATE 3 - 18 juli

De wijkagenten van Aalburg melden twee situaties waar een ‘getinte man met witte bus’ een vrouw in Babylonienbroek en in Andel lastig heeft gevallen. De politie zoekt getuigen.

Lees ook: Kinderlokker actief in Nieuwendijk

Lees ook: ‘Getinte man’ blijft vrouwen lastig vallenDeel dit bericht met je vrienden!