Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schuurbranden in Woudrichem gaan gepaard met veel rook' Brandweerteam Woudrichem werkte hard om uitbreiding van het vuur te voorkomen.
08jul 2018

Schuurbranden in Woudrichem gaan gepaard met veel rook

WOUDRICHEM - In Woudrichem vatte een schuur annex tuinhuisje vlam aan de Burgemeester van der Lelystraat. Ook vatte de tuin van de bijbehorende woning vlam. Later ging ook een tweede object mee. De brandweer was met drie voertuigen ter plaatse. De branden gingen gepaard met een hevige rookontwikkeling die vanaf de Merwedebrug (A27) gezien werd. Uiteindelijk gingen drie tuinhuisjes in vlammen op.

De Brandweer pakte flink uit om uitbreiding van de brand naar de tweede schuur te voorkomen. De Veiligheidsregio liet later evenwel weten dat nog ‘één van de in totaal drie of vier schuurtjes in brand stond’ Dat vuur bleek lastig uit te krijgen.

De schuurbranden trokken veel bekijks van buurtbewoners. De brandweer maande hen vooral uit de rook te blijven. Ramen en deuren, zo werd geadviseerd, moesten gesloten blijven.

Rond de klok van 16:30 uur werd het sein ‘Brand meester gegeven’, maar het nablussen en controleren van de branden zou nog enige tijd duren.

Oorzaak
Er vielen zover bekend geen gewonden. Wel was de ambulance ter palatse. Over de oorzaak is nog niets duidelijk. Iemand zou een visje in een van de tuinhuisjes hebben gebakken waardoor het vuur is ontstaan. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Uiteindelijk bleken drie schuren en shuttingen in vlammen te zijn opgegaan. Het vuur had ook een deel van de tuin meegenomen.

(Archieffoto Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!