Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie houdt containerdieven aan dankzij getuigen' Na een achtervolging werden de dieven in hun kraag gegrepen.
02apr

Politie houdt containerdieven aan dankzij getuigen

GIESSEN - De politie hield gisteren (1-4) met hulp van alerte getuigen vier dieven aan die containers steelden op het industrieterrein in Giessen. De arrestatie ging gepaard met de nodige coördinatie en achtervolgingswerk.

Rond 19.15 uur belde een tipgever met de meldkamer van de politie. De getuige zag bij het industrieterrein op de Expeditiestraat in Giessen een onbekende een container laden. Eerder op de dag zou ook al een container vol met pinda’s zijn weggehaald en nu kwam men alweer een container ophalen. Aldus de melding.

De agenten gingen ter plaatse en zagen drie personen bij de container. Door die actie werd voorkomen dat ook deze werd weggehaald. De Belgische chauffeur bij de containers beweerde in opdracht te werken. Deze ‘opdrachtgevers’ waren door oplettende getuigen gezien. Eén van de getuigen achtervolgde de auto met de vermeende verdachten.

De agenten hielden de Belgische chauffeur (57 jaar) later aan. Hij bleek de eerste container weggereden te hebben en kon inderdaad geen vrachtbrief overhandigen.

Oplettende burgers helpen mee
Intussen waarschuwde de meldkamer andere agenten om de voortvluchtige verdachten op te sporen. Ook ging een Burgernetmelding uit om uit te kijken naar drie licht getinte mannen. Een inwoner las dit bericht en tipte de politie dat hij de verdachten had gezien richting het pontje Dussen / Sprang-Capelle. Agenten gingen ter plaatse. Ook de politiehelikopter assisteerde bij de zoektocht. Deze lokaliseerde de auto op de Sasweg. De politiepiloot stelde vast dat de mannen te voet verder vluchtten en de A59 overstaken. 

Daar zaten de mannen onder een brug. Achtervolgende agenten parkeerden hun politiemotoren op de brug en hielden twee verdachten (33 en 37 jaar) uiteindelijk aan op de snelweg bij de vangrail. De derde verdachte (25) werd na aanwijzingen van de getuige, die eerder de achtervolging inzette, aangehouden op de Loswal in Dussen door een ander koppel agenten.

De auto en het inbrekersgereedschap dat de verdachten bij zich hadden, werd in beslag genomen.Deel dit bericht met je vrienden!