vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Inbraak basisschool Waardhuizen

24 december 2017 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Vanochtend (24-12) in alle vroegte werd er ingebroken bij CBS Waardhuizen. Nadat de gealarmeerde directie ter plaatse ging, bleek een blikje met muntgeld gejat.

Ook vernielden de inbreker(s) het (nieuwe) raam, met alle rommel vandien. De directie liet weten: ‘Naar gevoel dat ze in school geweest zijn. Al werkt het alarm gelukkig heel goed, want ze zijn maar een paar minuten binnen geweest. Hulde aan de politie die er snel was en ouders die hielpen opruimen.’

Afgelopen donderdag op vrijdagnacht (22 op 23 december) hebben onverlaten ook ingebroken op de Wilgenhoek in Hank. In diezelfde nacht werd ook De Almgaard in Almkerk bezocht.

Wie iets gezien en/of gehoord heeft, gelieve dit te melden aan de politie via 0900 8844.

Inbraakgolf?

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat in korte tijd op een drietal scholen werd ingebroken. De kerstperiode staat bekend als een tijd waarin het aantal inbraken relatief hoog ligt. De politie waarschuwt mensen hier ook voor en geeft tips om diefstal en inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.

De wijkagenten van Aalburg laten weten: ‘Houd de Kerstdagen feestelijk! Gaat u weg, sluit uw woning af, laat wat licht aan, informeer buren. Blijft u thuis, ben alert op ongewone situaties in de straat. Noteer bijvoorbeeld kentekens en informeer ons. Samen inbraken voorkomen en als het toch gebeurt dan samen oplossen.’

Bij verdachte situaties of personen belt u direct met 112.

Lees meer over:

Politie Inbraak Diefstal school
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.