Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inbraak basisschool Waardhuizen' Ook in Hank en Almkerk werden scholen bezocht door het dievengilde.
24dec 2017

Inbraak basisschool Waardhuizen

WAARDHUIZEN - Vanochtend (24-12) in alle vroegte werd er ingebroken bij CBS Waardhuizen. Nadat de gealarmeerde directie ter plaatse ging, bleek een blikje met muntgeld gejat.

Ook vernielden de inbreker(s) het (nieuwe) raam, met alle rommel vandien. De directie liet weten: ‘Naar gevoel dat ze in school geweest zijn. Al werkt het alarm gelukkig heel goed, want ze zijn maar een paar minuten binnen geweest. Hulde aan de politie die er snel was en ouders die hielpen opruimen.’

Afgelopen donderdag op vrijdagnacht (22 op 23 december) hebben onverlaten ook ingebroken op de Wilgenhoek in Hank. In diezelfde nacht werd ook De Almgaard in Almkerk bezocht.

Wie iets gezien en/of gehoord heeft, gelieve dit te melden aan de politie via 0900 8844.

Inbraakgolf?

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat in korte tijd op een drietal scholen werd ingebroken. De kerstperiode staat bekend als een tijd waarin het aantal inbraken relatief hoog ligt. De politie waarschuwt mensen hier ook voor en geeft tips om diefstal en inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.

De wijkagenten van Aalburg laten weten: ‘Houd de Kerstdagen feestelijk! Gaat u weg, sluit uw woning af, laat wat licht aan, informeer buren. Blijft u thuis, ben alert op ongewone situaties in de straat. Noteer bijvoorbeeld kentekens en informeer ons. Samen inbraken voorkomen en als het toch gebeurt dan samen oplossen.’

Bij verdachte situaties of personen belt u direct met 112.Deel dit bericht met je vrienden!