Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandweerteam Giessen draait geslaagde oefenavond' Het team kan terugkijken op een geslaagde oefenavond.
14nov 2017

Brandweerteam Giessen draait geslaagde oefenavond

GIESSEN - Brandweerteam Giessen kwam gisteravond bij elkaar voor een oefening op de onderdelen ademlucht, verkennen en tactieken toepassen bij brand.

De melding voor de ploeg was een woningbrand op het adres Vinkenpad 8 in Andel, gemeld door de CV-monteur. De monteur zou alleen in de woning geweest zijn maar was reeds buiten. Aanrijdend werd duidelijk dat de brand reeds uitslaand was en er bij de buren op nummer 10 iemand vanaf de bovenverdieping om hulp riep.

Opschalen
In dit oefengeval werd direct opgeschaald naar een middelbrand zodat een tweede tankautospuit (TAS) direct ging rijden en ook een hoogwerker mee kan uitrukken. Team Giessen vertelt: 'Achterin de wagen hangen de vier manschappen ademlucht om en maken zich gereed om direct tot actie over te kunnen gaan. Bij aankomst wordt eerst rondom verkend om een zo goed mogelijk beeld van de situatie te krijgen. Hieruit blijkt dat woning nummer 8 inmiddels bijna volledig brandt en dat de brand reeds doorslaat naar nummer 10.'

Redding
Team Giessen zette direct in op de redding van de persoon op de bovenverdieping die al half uit het dakraam hing. De manschappen met de nummers 1 en 2 gingen als eerste naar binnen en maakten de weg naar boven begaanbaar. Zij koelden de temperatuur terug door zoveel mogelijk warme rookgassen door het dakraam boven de brand naar buiten te ventileren met de hogedrukstraal. 'Hierna volgen nummer 3 en 4 die het "slachtoffer" uit de naastgelegen kamer haalden en naar buiten brachten. Aansluitend werden alle vuurhaarden afgeblust en kon het sein brand meester gegeven worden.'

Het team kon hiermee terugkijken op een geslaagde oefenavond. (Foto / tekst Team Giessen)Deel dit bericht met je vrienden!