Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dief aanhangwagen dankzij alerte eigenaar aangehouden' Een heterdaadje ...
23okt 2017

Dief aanhangwagen dankzij alerte eigenaar aangehouden

ALMKERK - HANK:  Een aanhangwagendief, een 41-jarige man uit Loon op Zand, is dankzij een licht slapende eigenaar afgelopen nacht op de A-27 nabij Hank door de politie aangehouden. Een heterdaadje dus. De aanhouding verliep in een snelle actie.

Een bewoner in Almkerk schrok vannacht rond 03.00 uur wakker van een knal. Hij hoorde buiten geluiden van de bak van zijn graafmachine. Hij keek naar buiten en zag dat zijn aanhanger met daarop een graafmachine en trilplaat weg was. Hij zag op het wegdek een waterspoor dat kennelijk van zijn aanhangwagen afkomstig was.

Afstand
Hij volgde dat spoor en zag de dief in een auto met daarachter de aanhanger op de A-27. De rechtmatige eigenaar belde de politie waarna agenten ter hoogte van de afslag Hank erbij konden komen en een stopteken gaven waaraan werd voldaan. De bestuurder, een 41-jarige man uit Loon op Zand werd als verdachte van diefstal aangehouden. Hij deed afstand van de gestolen aanhanger en de goederen daarop. Deze werden ter plaatse aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

De verdachte verklaarde vanmorgen dat hij de aanhanger met die machine daarop gestolen omdat hij thuis zijn tuin wilde afgraven.Deel dit bericht met je vrienden!