Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondanks actie politie te water toch kans op boetes' In Het Land van Heusden en Altena wordt gecontroleerd en indien nodig bekeurd.
27jul 2017

Ondanks actie politie te water toch kans op boetes

ALTENA - Een aantal politiemedewerkers van de Landelijke Eenheid deelt de komende tijd geen boetes uit op het water. Niettemin blijft de kans op een bekeuring aanwezig, aangezien agenten van andere korpsonderdelen daar wel actief blijven handhaven. Uitgangspunt blijft dat iedereen zich aan de regels dient te houden. Boete of geen boete. De wijkagenten van Aalburg en Werkendam hebben al altenw etend at de controles, en eventuele boetes, gewoon doorgaan.

Namens collega’s van de Landelijke Eenheid (LE), die politietaken op het water verrichten, hebben de politievakorganisaties NPB, ACP en ANPV protestacties aangekondigd die duren tot donderdag 31 augustus. Uitzonderlijke situaties daargelaten zullen de agenten geen bekeuringen uitschrijven aan de kust en op een deel van de binnenwateren. Met tussenpozen voeren de LE-collega’s al enige maanden actie. Zij vinden onder meer dat de gewenste invulling van hun functie uitblijft. Aldus het politiepersbericht.

Wel boetes
De wijkagenten van Aalburg laten via Twitter weten dat er gehandhaafd wordt. Vandaag nog werd een drietal bekeuring uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Dat gebeurde op de Afgedamde Maas.
De wijkagenten van Werkendam laten weten: 'Wij lezen berichten dat ‘de waterpolitie’ de komende tijd geen boetes meer uitschrijft op het water. Alle boten van de regionale eenheden, dus ook die in Zeeland West Brabant, varen gewoon. We treden, samen met onze partners, dan ook op bij overtredingen op het water.'

(Foto persbericht politie)

Reactie korpsleiding
'Dat een deel van de politie te water geen boetes uitdeelt, ontslaat recreanten en beroepsvaart niet van de plicht om zich aan de regels te houden', stelt de korpsleiding in een reactie. Los daarvan is de kans op een bekeuring na een overtreding op het water nog altijd aanwezig. Naast de betreffende collega’s van de Landelijk Eenheid houden ook collega’s van de tien regionale eenheden toezicht op rivieren en meren. Bijvoorbeeld in gebieden met veel recreatievaart, zoals in Friesland, maar ook in grote en kleine havens. Deze agenten blijven, als de situatie daarom vraagt, wel degelijk boetes uitdelen.Deel dit bericht met je vrienden!