vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bij schuurbrand komt hennepkwekerij tevoorschijn

30 december 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Aan de Jan Spieringweg stond vanmorgen (30-12) rond half 11 een flinke schuur in brand. Bij het blussen daarvan stuitte de brandweer op een hennepkwekerij. Ook werd asbest aangetroffen. Beide zaken werden zorgvuldig verwijderd.

De het bestrijden werd de tankautospuit uit Woudrichem ingezet. Deze werd geassisteerd door de Sleeuwijkse collega's. De Veilgheidsregio Midden- West-Brabant laat weten: 'De inzet van de brandweer richtte zich op het voorkomen van brandoverslag. Al gauw bleek dat de brand zich beperkte tot de schuur zelf en kon de brandweer naar binnen om te blussen. Om 11.10 kon het sein brand meester gegeven worden.'

Asbest
Bij het blussen troffen de brandweerlieden een hennepkwekerij aan. Ook bleek een aantal vierkante meters aftimmerplaten asbest te bevatten. Deze asbesthoudende platen lagen in de schuur, waardoor mogelijke asbestdeeltjes zich niet hebben kunnen verspreiden.

Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Er was niemand in de schuur ten tijde van de brand. Over de oorzaak is niets definitiefs bekend. Wel wordt er kortsluiting vermoed. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht. Ook het aantal aangeteroffen planten is nog niet bekend.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.