donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Almkerker met 2 kornuiten aangehouden na wilde achtervolging

19 november 2015 (door WoudrichemNet)

ZEVENBERGEN / ALMERK - Vannacht zijn drie verdachten aangehouden op de A17 ter hoogte van Zevenbergen na een kilometerslange achtervolging door de politie. Tijdens die achtervolging werden snelheden behaald die ver boven de 200 kilometer per uur gingen.

Om ongeveer 2.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten een auto rijden op de A58 ter hoogte van Bergen op Zoom. Omdat de auto slingerend over de weg reed en het voor de agenten leek alsof de bestuurder het voertuig niet onder controle had, wilden zij de auto controleren. De agenten gaven de bestuurder van de personenauto een stopteken. Ter hoogte van de Wouwse Tol gaven de agenten de bestuurder met lichtsignalen te kennen dat hij de parkeerplaats op moest rijden, maar in plaats van te stoppen, gaf de bestuurder vol gas en ging hij er met hoge snelheid vandoor.

De agenten reden het voertuig achterna en zagen dat er tijdens deze achtervolging snelheden bereikt werden die tot ver over de 200 kilometer per uur kwamen. Via de meldkamer zijn andere collega's opgeroepen om hun posten in te nemen langs diverse afslagen van de A17, want in die richting reed het voertuig. De kans dat een van de andere politievoertuigen de auto zou kunnen stoppen werd zo vergroot. Ter hoogte van Zevenbergen draaide een politievoertuig de snelweg op en de aansnellende personenauto kon dit voertuig niet meer ontwijken en ramde de dienstwagen aan de achterkant. De personenauto kwam tegen de vangrail tot stilstand.

Drie verdachten
In de auto zaten drie jonge mannen. Twee van 15 jaar, afkomstig uit Rotterdam en Almkerk en een man van 21 uit Leiderdorp. Er zat niemand op de bestuurdersplaats. De drie verklaarden dat de bestuurder een weiland was ingevlucht, maar even later kwamen de jonge mannen op deze bewering terug. Toen bleek dat de 15-jarige jongen uit Rotterdam de auto van zijn moeder stiekem had meegenomen en naar Brabant was gereden. Op de terugweg, zo vertelden ze, had de andere 15-jarige jongen, afkomstig uit Almkerk, achter het stuur gezeten.

Alle drie de mannen zijn overgebracht naar een politiecel in het cellencomplex in Mijkenbroek. Daar hebben ze de nacht doorgebracht. Ze zullen vandaag verder gehoord worden over deze zaak.

Lees meer over:

Politie aanhouding Verdachten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.