vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Havik in beslag genomem

22 februari 2014 (door WoudrichemNet)
Woudrichem - Een dierenagent heeft vanmorgen een havik in beslag genomen. De vogel werd aangetroffen op een locatie in Woudrichem in een kippenhok.
 
De vogel was niet geringd en/ of gechipt en is vermoedelijk  illegaal in de natuur gevangen. Het dier is in overleg met de Dienst Regelingen  geplaatst bij een opslaghouder.
 
De dierenagent stelt een nader onderzoek in naar de verdachte, vermoedelijk de eigenaar van het terrein waar de vogel werd aangetroffen.
 
144 Red een dier
Het onderzoek werd vanmorgen ingesteld na een melding die was binnengekomen via 144 red een dier.  Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, dan is er één centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144. Dit nummer is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar tegen lokaal tarief. Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan het politienummer 0900-8844, of voor spoed 1-1-2.  Afhankelijk van de melding wordt de politie, de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst of de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit ingeschakeld.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.