zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Man mishandelt ex-partner

27 december 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een 46-jarige man heeft tweede kerstdag 26 december rond 15.00 uur zijn ex-vrouw zwaar mishandeld.

Een alerte melder belde de politie dat de vrouw was mishandeld en daardoor gewond was geraakt aan gezicht en handen. Een ambulance reed naar de woning en verleende hulp aan de gewonde vrouw. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte man had haar huis verlaten en is later aangehouden op het adres van familie. Hij is overgebracht naar het cellencomplex in Breda voor verhoor. De directe aanleiding van het voorval is niet bekend. De verdachte, het slachtoffer en getuigen zullen worden verhoord in het onderzoek dat is ingesteld.

Huisverbod

Mogelijk krijgt de verdachte een huisverbod opgelegd. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de (ex)partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen.

Het huisverbod wordt door de politie opgesteld en ondertekend door de burgemeester. De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een (uithuisgeplaatste) persoon die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Lees meer over:

Politie kerst mishandeling
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.