donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Grote actie tegen hennepteelt

12 oktober 2011 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Door de Taskforce Brabant die wordt ingezet om georganiseerde criminaliteit tegen te gaan, zijn dinsdag acties gehouden in de regio. Onder meer in Almkerk zijn mensen aangehouden die hennepplanten kweekten. In een bovenwoning vond de politie 64 bakken, weliswaar zonder planten, die waren eerder al geoogst. Een verdachte werd aangehouden.

Taskforce
In de Taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. Dat gebeurt door de criminelen en hun organisaties strafrechtelijk, bestuursrechtelijk en fiscaal aan te pakken. Om dat mogelijk te maken, delen de betrokken organisaties hun informatie en werken samen aan de analyse. Op die manier worden systematisch criminele samenwerkingsverbanden in Brabant in kaart gebracht, die vervolgens aangepakt kunnen worden. Hoewel het accent bij de invallen en controles nu ligt op de hennepteelt, richt de Taskforce zich op alle deelgebieden waar de georganiseerde criminaliteit zich manifesteert zoals ook heling, witwassen en vastgoedfraude.

De Taskforce roept inwoners van Brabant op om hun buurt veiliger te maken door verdachte situaties te melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000.

De afgelopen maanden zijn al diverse acties georganiseerd, kwekerijen ontruimd en verdachten aangehouden. De komende tijd volgen er nog meer acties onder regie van de Taskforce.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.