Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA wil gesprek met KLu over overlast door oefeningen' Apache gevechtshelikopters maken ook oefenvluchten boven Altena.
23apr

CDA wil gesprek met KLu over overlast door oefeningen

ALTENA - CDA Altena wil een overleg met inwoners en de Koninklijke Luchtmacht (KLu) over oefenvluchten door Defensie Helikopter Commando (DHC) Gilze-Rijen boven Altena

Kinderen die wakker worden, (huis)dieren die opschrikken, plotselinge herrie en rammelende ruiten.' Het zijn signalen van burgers die het CDA Altena, aldus hun zeggen 'regelmatig' bereiken. Bewoners van het laagvlieggebied Altena klagen vaker over overlast van oefenvluchten door DHC. De luchtmacht oefent regelmatig boven Altena om de vaardigheden van vliegers en boordpersoneel op peil te houden. CDA Altena vindt dat er overleg moet plaatsvinden tussen bewoners en de KLU.

Gerard Vos (CDA Altena) heeft burgemeester Egbert Lichtenberg gevraagd om een gesprek tussen DHC Gilze-Rijen Defensie en de inwoners te organiseren zodra dat, wegens de Coronamaatregelen,  mogelijk is.

Gesprek
'We begrijpen goed dat er door Defensie in Nederland geoefend moet worden. Daar staan we als CDA Altena voor 100% achter. Het gaat tenslotte om de veiligheid van ons land daarvoor moeten militairen goed opgeleid zijn en moet er geoefend worden. Wanneer het oefenen te veel overlast veroorzaakt moet je daar met elkaar over in gesprek en naar een oplossing op zoeken.' In Waalwijk werd eerder een avond georganiseerd waar bewoners en Defensie over dit onderwerp met elkaar in gesprek gingen. 'Dat zouden we hier in Altena ook moeten doen. Men kan de oefeningen aanpassen en zo hou je rekening met elkaar. Praten met elkaar is beter dan praten over elkaar.' Aldus Gerard Vos.

DHC
Vliegbasis Gilze-Rijen is de helikopterbasis van de luchtmacht. De helikopters maken deel uit van het Defensie Helikopter Commando. Op de basis staan drie typen helikopters: de Apache gevechtshelikopter, de transporthelikopters Chinook en Cougar, transporthelikopter.

(Foto Koninklijke Luchtmacht)Deel dit bericht met je vrienden!