Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoenriemsebrug nadert voltooiing' Veel brugonderdelen werden van te voren geconstrueerd.
09apr

Schoenriemsebrug nadert voltooiing

ALMKERK - De Kuiper Infrabouw vervangt de Schoenriemsebrug tussen Almkerk en Woudrichem. De werkzaamheden op projectlocatie zijn al enkele weken bezig en vorderen gestaag. Maandag, 12 april wordt de brug geopend door wethouder Roland van Vugt. Eind april wordt de brug definitief opgeleverd, zo is de verwachting.

Gemeente Altena gaf De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam opdracht de Schoenriemseburg te vervangen. De huidige brug is versleten en daarom aan vervanging toe. In de nieuwe situatie wordt de brug een meter breder, waardoor de verkeersveiligheid wordt verbeterd. In samenwerking met de gemeente kwam het ontwerp tot stand.

Bypass
De Kuiper legt uit: 'Om de bereikbaarheid van de doorgaande weg te borgen en de grootste hinder voor weggebruikers te voorkomen, hebben we een bypass ontworpen. Vooral voor de weggebruikers en de omgeving werkt deze maatregel ontzorgend. De bypass voorkomt veel overlast van sluipverkeer in de kern van Uppel en Uitwijk. Men hoeft niet onnodig om te rijden en extreme drukte op andere wegen wordt voorkomen. Ondertussen kan het werk ongestoord doorgang vinden.'

Prefab
Onder het bedrijfsmotto ‘’Simpel als het kan, intelligent als het moet’’, konden de meeste werkzaamheden buiten de locatie plaatsvinden. Dat leverde een verkorting op in de bouwtijd, waardoor de vervanging binnen slechts 8 weken gerealiseerd wordt.

Na het slopen van de oude brug werden nieuwe funderingspalen aangebracht. In dezelfde tijd werden de prefab-elementen voor de nieuwe brug vervaardigd op de eigen prefab-afdeling van het bedrijf.

Naar verwachting vindt de oplevering van het project plaats eind april 2021.

(Foto De Kuiper Infrabouw)Deel dit bericht met je vrienden!