Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Er moet opheldering komen over nieuwbouw Genderen en Woudrichem' VVD Altena wil een extra vergadering met de gemeenteraad.
02apr

Er moet opheldering komen over nieuwbouw Genderen en Woudrichem

ALTENA  - De fractie van VVD Altena wil opheldering van het college over de woningbouwplannen Op ’t Loev in Woudrichem en Genderen Zuid.

In één week ontving de VVD fractie slecht nieuws over beide plannen. In Genderen-Zuid trokken beide ontwikkelaars zich terug. Het plan loopt hierdoor vertraging op, terwijl het dorp al jaren snakt naar nieuwe woningen.

De plannen voor Op ‘t Loev zijn onlangs behandeld bij de Raad van State, waar duidelijk werd dat de provincie inzet op drastische vermindering van het aantal woningen.

Zorgen
Dit alles baart de partij zorgen. 'Enerzijds omdat vanuit onze inwoners juist behoefte is aan meer woningen. Anderzijds omdat de woningen de kostendrager zijn van de verwijdering van de huidige, horizon vervuilende, bebouwing van het terrein.

Opheldering
De fractie van VVD Altena diende dan ook een verzoek in voor een extra vergadering van de gemeenteraad. Tijdens deze vergadering kan het college opheldering geven over beide plannen.

Zie ook:
Aantal woningen op 't Loev moet minder (ma, 29 mrt 2021)
Raad van State pakt draad rond Op 't Loev weer op (di, 12 jan 2021)
Vestingbewoners denken mee over plannen Op ‘t Loev (vr, 21 aug 2020)
Stichting ROHM verbluft over intrekken bezwaren op bouwplannen Op 't Loev (do, 27 feb 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!