Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opschoonommetje maakt Altena weer stukje schoner ...'
20mrt

Opschoonommetje maakt Altena weer stukje schoner ...

ALTENA - De jaarlijkse Opschoondag was vanwege Corona omgeturnd tot Opschoonommetje. Velen trokken er ook dit jaar op uit om de eigen omgeving te kuisen van ongerechtigheden. Ook in Altena gingen veel mensen gewapend met een vuilgrijper en een plastic zak de straat op.

Of zoals NLSchoon het uitdrukt: 'Zo worden onze buurten zwerfafvalvrije schoonheden waar je lentekriebels van krijgt.'

Eén van de Zwerfafvalpakkers (ZAPper) was Christian Alderliesten uit Hank. 'Wat je op zo’n dag tegenkomt. Natuurlijk snoepwraps, blikjes, mondkapjes, maar vooral het piepschuim en de sigarettenfilters ... Is het vogelvoer of vergif?! Zo ook de plastic netjes rond de vetbollen... Waarom?! Arme diertjes!'

In Rijswijk werd de Rijswijksesteeg richting Uitwijk een uurtje onder handen genomen. Anne-Wil Maris raapte daar met anderen negen vuilniszakken vol.

Op deze Nationale Opschoondag 2021 maakte een aantal Sleeuwijkse Zappers de Tol (oost) schoon. Het resultaat daar was elf zakken zwerfafval.

In Andel werden door vrijwilligers (volwassenen en kinderen) de handen uit de mouwen gestoken om het park te kuisen. Ook daar was 'de opbrengst' een groot aantal zakken vol rondslingerende troep.

In Dussen werden verschillende blikjes en stukken piepschuim van de grasmaaier gered.

Uiteraard liepen in Altena nog veel meer mensen en kinderen een Opschoonommetje. Bovenstaande is een greep uit de reacties.

ZAPpers
Altenabreed werd deze zaterdag op meer plekken zwerfafval opgeraapt. Tientallen ZAPpers doen dit wekelijks, sommigen zelfs dagelijks. Mensen die geheel vrijwillig hun buurt schoonhouden. Wie mee wil doen, is van harte uitgenodigd. Een ZAPper weet: 'Doe mee en wees welkom. Maar u bent gewaarschuwd, opruimen werkt verslavend. Wie aan de slag gaat, ziet steeds méér rommel liggen.'

De datum van de volgende grote schoonmaakactie is 18 september 2021, World Cleanup Day.

(Foto C. Alderliesten)Deel dit bericht met je vrienden!