Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Going4Altena pleit voor meer jongerenfaciliteiten' Uitgaansgelegenheden en studieplekken, daar is behoefte aan.
23feb

Going4Altena pleit voor meer jongerenfaciliteiten

ALTENA - De jongerenraad Going4Altena maakte een analyse van de jongerenfaciliteiten in de gemeente Altena en bood deze aan de gemeenteraad aan. Het college is er blij mee en biedt opties aan voor de jongerenraad bij bijvoorbeeld de bibliotheek en Xinix.

De jongerenfaciliteiten werden uitgebreid onderzocht en Going4Altena kwam tot de conclusie dat er met name behoefte is aan uitgaansgelegenheden en studieplekken. Deze faciliteiten zijn belangrijk voor jongeren om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Het college heeft direct al een aantal tips voor de jongerenraad: voor studieplekken is er een overleg mogelijk met de Bibliotheek Cultuurpunt Altena. Het college: 'Bestuurlijk is dit al besproken en ook zij zien kansen. Jullie kunnen hiervoor contact opnemen met Bibliotheek Cultuurpunt Altena.'

Ondernemers
Het college van Burgemeester en Wethouders (BenW) onderkent het beperkte aantal uitgaansgelegenheden, maar kan er niet zo heel veel aan doen. Stichting Jeugdwerk de Soos had afgelopen jaar door de coronamaatregelen niet meer de gelegenheid de Soos in Almkerk wekelijks open te stellen. Hetzelfde geldt voor de Teerkamer in Woudrichem en Xinix. BenW reageren: 'Zij verwelkomen jullie weer van harte, zodra dit weer mogelijk is. Onze mogelijkheden zijn beperkt om hierin te sturen. Ondernemers moeten uiteindelijk de beslissing nemen om een gelegenheid te openen.'

Dorpshuis
Waar mogelijk ondersteunt het college initiatieven voor de jeugd in de kernen, zoals voor jeugd van 10 tot 14 jaar is het dorpshuis Meeuwen. 'Met de uitbater zijn we in gesprek om een inloop voor de jeugd te organiseren. We verwachten eind februari daarover concrete afspraken te hebben. Ook hiervoor geldt dat we afhankelijk zijn van de coronamaatregelen.'Deel dit bericht met je vrienden!