dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Altenatuur zoekt nog deelnemers voor strokenteelt Struikwaard

19 februari 2021 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Altenatuur zoekt nog een paar deelnemers voor hun project om samen eigen groente en aardappelen te verbouwen in de Struikwaard.

Afgelopen jaar heeft Altenatuur met enthousiaste deelnemers een mooi strokenteeltproject uitgevoerd op de Struikwaard. Voor betrokken deelnemers werden op stroken hun eigen aardappels op ecologische wijze verbouwd en zijn deze op twee zaterdagochtenden gezamenlijk geoogst. Dit betrokken en lokaal verbouwen van ons eten smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer.

Altenatuur laat weten: 'Duurzaam, biologisch, samenbindend en lokaal. Dit zijn de drijfveren van ons project. Op de Struikwaard zullen komend jaar verschillende gewassen worden gezaaid. Vroege, midden en late aardappelen. Verschillende soorten kool, uien, rode bieten, sperziebonen en pompoenen maar ook tarwe voor lokaal pannenkoekenmeel. Als mooie aanvulling zullen er ook akkerbloemen worden ingezaaid waarvan een gedeelte als snijbloem uw vaas zal sieren. Hiermee willen we zowel u als de insecten blij maken.'

Lijkt het je leuk, en woon je hier in de buurt? Doe gezellig mee! Of ken je iemand die het misschien leuk zou vinden?

Klik dan HIER voor meer info...

Lees meer over:

Altenatuur Strokenteelt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.