Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politiek bezorgd om verkeersveiligheid in Altena' Ambities ontbreken en Altena scoort onvoldoende op verkeersveiligheid
26jan

Politiek bezorgd om verkeersveiligheid in Altena

ALMKERK - Tijdens de behandeling van de verkeersmobiliteit in de gemeente Altena braken John Bakker (Altena Lokaal) en Otto van Breugel (CDA) een lans voor de verkeersveiligheid in Altena. In de  gemeenteraadsvergadering van dinsdag (2-2) worden de hoofdlijnen van de mobiliteitsvisie  vastgesteld. In dei hoofdlijnenvisie worden belangrijke punten benoemd zoals samenwerken, zorgen voor een goed fiets-en wegennetwerk en goede verbindingen naar OV-locaties. Deze punten worden verder uitgewerkt in een mobiliteitsvisie die loopt tot 2040. Bakker en Van Breugel missen daarbij een belangrijk onderwerp: verkeersveiligheid..

John Bakker: ‘Als we over verkeersveiligheid spreken wat zijn dan onze ambities en hoe gaan we dit in de praktijk uitwerken? Verkeersveiligheid is een belangrijk punt en eigenlijk de rode draad in deze mobiliteitsvisie. Dat is wat ik mis in dit voorstel en wat we zeker niet uit het oog moeten verliezen.

Van Breugel vult aan: 'Volgens de gemeente scoort Altena  een onvoldoende op verkeersveiligheid en  zit het onder het Brabants gemiddelde. Bij onze inwoners zijn de zorgen groot  over verkeersoverlast, te hard rijden, sluipverkeer en slechte verlichting van bijvoorbeeld  fietspaden! Het is goed we nadenken hoe we snel, duurzaam en op allerlei manieren kunnen bewegen in onze gemeente  maar dat moet ook veilig zijn.'

Van Breugel komt samen met Bakker met een voorstel om dit belangrijke punt in de mobiliteitsvisie te krijgen.Deel dit bericht met je vrienden!