Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente ontvangt certificaat voor terugdringen CO2' Wethouder Van Vugt: 'Duurzaamheid is belangrijk speerpunt van dit college
07jan

Gemeente ontvangt certificaat voor terugdringen CO2

ALTENA - De gemeente Altena heeft het certificaat Niveau 3 van de CO2-Prestatieladder gekregen. Met de certificering zet de gemeente weer een stap op weg naar een CO2-neutraal Altena.

De CO2-Prestatieladder geeft inzicht in de CO2-uitstoot van de gemeentelijke organisatie. Het brengt het elektriciteitsverbruik van de gebouwen, de openbare verlichting, brandstofverbruik van de voertuigen en de zakelijke kilometers van de gemeente in kaart. Ieder jaar bepaalt men hoe de zogeheten CO2-voetafdruk verder verlaagd kan worden.

Altena is één van de elf gemeenten die zijn gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder, evenals veel bedrijven.

Anderen inspireren
Wethouder Roland van Vugt: 'Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van dit college. Het gemeentehuis zelf is al heel energiezuinig. We zijn bezig met een plan om andere gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Zo gebruiken de MFA’s nauwelijks gas en komen er zonnepanelen op de daken van de nieuwe brandweerkazernes. Ook investeren we in verduurzaming van onze scholen. Onze dienstauto’s zijn elektrisch. Ook zijn we bezig het materieel van de buitendienst te verduurzamen. De openbare verlichting is voor bijna 70% led. Als gemeentelijke organisatie geven we graag het goede voorbeeld. Zo hopen we anderen te inspireren. Want uiteindelijk staan we met elkaar voor een grote energieopgave.'Deel dit bericht met je vrienden!