Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenten sluiten nieuwe overeenkomst voor huishoudelijke ondersteuning' De drie gemeenten delen dezelfde visie.
24nov 2020

Gemeenten sluiten nieuwe overeenkomst voor huishoudelijke ondersteuning

ALTENA - Wethouder Paula Jorritsma van de gemeente Altena, wethouder Lieke Schuitmaker van de gemeente Drimmelen en wethouder Adriaan de Jongh van de gemeente Geertruidenberg bekrachtigden dinsdag (24-11) tijdens een digitale bijeenkomst hun vernieuwde samenwerking met aanbieders van huishoudelijke ondersteuning. Met de handtekeningen onder de overeenkomst is de continuïteit, kwaliteit en innovatie van de huishoudelijke ondersteuning in de drie gemeenten verzekerd.

De drie gemeenten werken samen om elkaar te versterken in het aanbieden van huishoudelijke ondersteuning. Op die manier willen ze de inwoners ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Huishoudelijke ondersteuning betreft het schoon en op orde houden van het huishouden, zoals poetsen, bed verschonen, wassen en maaltijdverzorging. In bijzondere situaties betreft het ook de dagelijkse organisatie van het huishouden en de verzorging van kinderen.
Wethouder Jorritsma: “Onze drie gemeenten delen dezelfde visie dat de hulpvraag van de inwoner leidend is bij welke vorm van ondersteuning wordt geboden. Met onze samenwerking versterken we elkaar én die visie om zo volhoudbare zorg te realiseren voor onze inwoners. Voor nu en in de toekomst!”

Belang
Huishoudelijke ondersteuning speelt een belangrijke rol in het leven van onze inwoners.
Wethouder Schuitmaker: “Het stelt hen in staat thuis te blijven wonen én biedt ze vaste contactmomenten met de hulp in huis. De hulp is onze ogen en oren ter plekke. Even een praatje, even checken of het nog goed gaat is heel belangrijk en ook zó waardevol voor onze inwoners. Daarnaast kan de hulp aan de bel trekken als er andere problemen zijn op het gebied van zorg en welzijn, zodat we op tijd in actie kunnen komen als dat nodig is.”

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!