Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Efteling-medewerkers bieden helpende handen in de zorg' Het is een pilot van een week.
16nov

Efteling-medewerkers bieden helpende handen in de zorg

ALMKERK - Dertig Efteling-medewerkers worden vanaf maandag (16-11) vrijwillig ingezet bij zorginstellingen. Het attractiepark heeft dat afgesproken met ouderenzorgorganisatie Mijzo. De insteek is een win-winsituatie: de Efteling-personeelsleden hebben ook in coronatijd genoeg werk en bieden andersom een helpende hand in de zorg. Een van de locaties waar men aan de slag gaat is Almkerk, bij Altenahove. De pilot duurt een week. Eind december volgt een evaluatie.

De tweede Coronagolf is momenteel duidelijk merkbaar in de verpleeghuizen en houdt naar verwachting nog een tijd aan. Zorgmedewerkers hebben nauwelijks op adem kunnen komen. Om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren die cliënten van Mijzo gewend zijn en te zorgen dat medewerkers het vol kunnen blijven houden, wordt actief gezocht naar oplossingen en ondersteuning. Er ontstaan allerlei hulpinitiatieven. Zo bieden onder meer vrijwilligers, familieleden, ex-zorgprofessionals, collega’s uit ondersteunende diensten en lokale ondernemers een helpende hand. Zo is ook een samenwerking ontstaan met de Efteling.

Bijdrage
Fons Jurgens (algemeen directeur Efteling): “We bieden graag op deze manier onze hulp aan. Onze medewerkers kunnen zich actief binnen de eigen regio inzetten voor een groot maatschappelijk probleem en de zorg ondersteunen en ontlasten. Hierdoor kunnen we als Efteling langer en zoveel mogelijk collega’s aan boord houden. Onze medewerkers kunnen hun gastheerschap heel goed uitoefenen in de zorg. Juist daarom past de samenwerking tussen beide organisaties goed.” (Tekst gaat onder foto verder.)

Waardevolle inzet 
Medewerkers van de Efteling gaan ondersteunen bij allerlei taken en werkzaamheden, behalve zorgwerkzaamheden. Denk aan koffie, thee en maaltijden serveren, een tafel dekken op een woongroep, opruimen of schoonmaken, mensen gezelschap houden of een stukje wandelen of fietsen met cliënten. Door deze bijzondere samenwerking wordt de druk op de zorg voor een deel opgelost.

Langdurige samenwerking
De samenwerking tussen Mijzo en de Efteling is gericht op een langdurige samenwerking. Stapsgewijs wordt de ondersteuning uitgebreid naar meer Mijzo-locaties (nu is dat ook Waalwijk en Oosterhout) om flexibele ondersteuning te bieden aan medewerkers en cliënten. Eind december volgt een uitgebreide evaluatie hoe en of de samenwerking in 2021 wordt voortgezet.

(Foto WoudrichemNet - alle rechten voorbehouden. Onder archief ter illustratie.)Deel dit bericht met je vrienden!