Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente introduceert nieuwe waarderingen voor inwoners en organisaties' Twee waarderingen: De Parel vanAltena en De Schaal van Altena.
10nov

Gemeente introduceert nieuwe waarderingen voor inwoners en organisaties

ALTENA - De gemeente Altena heeft veel waardering voor inwoners die zich inzetten voor anderen. Daarom geeft de gemeente vanaf 2021 twee gemeentelijke onderscheidingen uit, bedoeld voor personen of organisaties die zich langdurig en uitzonderlijk inzetten voor de gemeenschap van Altena. De gemeente introduceert hiervoor twee nieuwe onderscheidingen.

  • de Parel van Altena, als blijk van waardering voor personen die zich langdurig en uitzonderlijk inzetten voor de gemeenschap
  • de Schaal van Altena, een jaarlijkse prijs die verenigingen of organisaties kunnen winnen voor hun uitzonderlijke inzet voor de gemeenschap.

De Parel van Altena
De Parel van Altena is een ereteken voor personen die zich langdurig inzetten voor de gemeenschap van Altena. De criteria heeft het college vastgelegd in de regeling Ereteken Altena en gaan met name in op de duur  en intensiteit van verdiensten.
In principe draagt een inwoner van de gemeente de kandidaat voor aan het college, maar het college kan zelf ook het initiatief nemen om een Parel van Altena toe te kennen aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt.

De burgemeester van Altena reikt de Parels uit bij de algemene gelegenheid, de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, of op een ander moment als dat passender is. In 2021 wordt voor een ander moment dan de nieuwjaarsreceptie gekozen. De Parel van Altena bestaat uit een draaginsigne en een oorkonde.

De Schaal van Altena
De Schaal van Altena kent een wedstrijdelement, jaarlijks besluit het college aan welke van de genomineerde organisaties de Schaal wordt uitgereikt. De prijs is daarmee een stimulans voor organisaties om zich steeds maximaal te blijven inzetten. Er is maar één schaal per jaar. Het zijn de inwoners van Altena die organisaties kunnen nomineren. De criteria voor een voordracht heeft het college vastgelegd in de regeling

Waarderingsteken Altena
Ze gaan in op de voorbeeldfunctie, de bijdrage aan het positieve imago van Altena in de streek en uitzonderlijke verdiensten in het jaar voorafgaand aan de toekenning van de Schaal.
De winnende organisatie wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, in aanwezigheid van alle genomineerde organisaties. In 2021 wordt echter een ander moment gekozen. De prijs bestaat uit een schaal en een oorkonde. Deel dit bericht met je vrienden!