Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fracties ChristenUnie in het geweer tegen plannen sluiting SEH Beatrixziekenhuis' ‘Spoedeisende hulp moet juist versterkt worden’.
09nov

Fracties ChristenUnie in het geweer tegen plannen sluiting SEH Beatrixziekenhuis

ALTENA - De mogelijke sluiting van de spoedeisende hulppost (SEH) bij het Beatrixziekenhuis in Gorinchem kan enorme gevolgen hebben. Tegen de plannen rijst daarom veel verzet en onbegrip. Ook vanuit de lokale politiek. 'De coronacrisis heeft juist het belang aangetoond van het opbouwen en het versterken van de spoedeisende hulp in de Nederlandse ziekenhuizen.'

Vanuit Altena hebben ChristenUnie fractievoorzitter Wijnand van der Hoeven en ChristenUnie-SGP Statenlid Hermen Vreugdenhil een brief ondertekend aan hun landelijke CU-fractie. Van der Hoeven: 'Als lokale volksvertegenwoordigers vinden we het een slechte ontwikkeling als het Beatrixziekenhuis in Gorinchem niet meer over een SEH afdeling kan beschikken. Alternatieve ziekenhuizen zijn voor een deel van onze inwoners verder weg gelegen. Daarnaast hebben we op de rijkswegen naar Gorinchem bijna altijd te maken met filevorming wat de betrouwbaarheid van de reistijd ernstig schaadt. Verder vrezen we dat ná het afschalen van de SEH ook andere functies verminderen, zoals kraamzorg. Dit is geen gezonde ontwikkeling voor de levensvatbaarheid van het streekziekenhuis.'

Andere fracties
Naast vertegenwoordigers uit Altena hebben ook ChristenUnie-raadsleden en wethouders uit Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Vijfheerenlanden, West-Betuwe en Molenlanden de brief ondertekend.
De initiatiefnemers hopen dat andere lokale partijen dit probleem ook onder de aandacht brengen bij de eigen fracties in de Tweede Kamer.

Petitie
De online petitie om de SEH van het Gorichemse ziekenhuis open te houden, heeft al bijna 14.000 handtekeningen. Wie tekenen wil, KLIK HIER.Deel dit bericht met je vrienden!