Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente informeert raden over voortgang actieplan Alcohol & Drugs' Op basis van vijf pijlers worden verschillende acties uitgevoerd.
26okt

Gemeente informeert raden over voortgang actieplan Alcohol & Drugs

ALTENA - De Jongerenraad vroeg het college vorige maand middels een brief aandacht voor de stand van zaken van het actieplan preventie en aanpak alcohol en drugs. Het college heeft inmiddels gereageerd en geeft aan dat het thema alcohol- en drugsgebruik onder jongeren grote aandacht heeft.

Het college legt uit dat begin 2020 een actieplan Alcohol en Drugs werd opgesteld. In het actieplan worden op basis van vijf pijlers verschillende acties uitgevoerd.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de voorlichting op scholen om de weerbaarheid te vergroten met het LEV project. Dit project loopt nu op de helft van de scholen binnen gemeente Altena. Ook de voorlichting voor interne professionals gericht op herkenning en gebruik van type drugs werd uitgevoerd. Het college legt uit dat er ook overleg loopt tussen partners zoals politie, jongerenwerk gericht op het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren.
Verder staan jongerenwerkers in contact met jongeren en maken zij het onderwerp bespreekbaar. Een voorbeeld hiervan is het straatwerk dat het jongerenwerk soms in samenwerking met Novadic Kentron uitvoert.

Betere planning
Het college laat weten: 'Wij vinden het belangrijk om de Gemeenteraad en de Jongerenraad te informeren over het actieplan Alcohol en Drugs. De planning richting de Gemeenteraad en Jongerenraad is hierbij niet behaald. Dit moet beter.' De gemeente informeert de raden daarom tweemaal per jaar over de voortgang.

Maar er is meer. 'Daarnaast organiseren wij uiterlijk april 2021 een werkbezoek of een bijeenkomst met experts. Een en ander onder voorbehoud van de Coronamaatregelen. De aanpak van alcohol en drugs vergt een aanpak op de lange termijn. Wij zetten in op concrete acties om het gebruik en de negatieve effecten te verminderen. Tegelijk stellen een beleidsplan op waarmee we de kaders voor de meerjarige aanpak vaststellen.'

Zie ook:
Jongerenraad uit zorgen over uitblijven actieplan drugs (di, 29 sep 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!