Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politiek verbaasd over 'extern' uitbesteden verlichtingsproject  ' 'Lokale ondernemers moeten, in deze tijden, een streepje voor hebben.''
22okt

Politiek verbaasd over 'extern' uitbesteden verlichtingsproject

ALTENA - De gemeente Altena staat, als vele andere gemeenten in Nederland, stil bij 75 jaar Verenigde Naties. Daartoe hees de gemeente Altena een VN-vlag en kleuren de gemeentehuizen in Almkerk en de voormalige gemeente Aalburg VN-blauw.  VVD Altena ziet dat als een mooi signaal: '... want de idealen van de VN mogen breed uitgedragen worden – ook in onze gemeente.' Maar toch wringt de schoen bij de VVD: waarom werd de verlichtingsopdracht uitbesteed aan een leverancier buiten de gemeente Altena?

Diverse ondernemers reageerder eerder al verbolgen over deze gang van zaken. Een rectie: 'Eerlijk gezegd ben ik bijzonder teleurgesteld in de gemeente Altena. Al maanden roept de burgemeester ons op om het samen te doen. De eventbranche staat al maanden stil ook een veertiental bedrijven uit Altena hebben een omzetverlies van meer dan 80%.' Henk van der Zouwen belde met Team Ondernemen van de gemeente Altena. Deze hoorden de ondernemer aan en zegden toe de situatie te onderzoeken. 

De VVD-fractie stelde vast dat bij het uitbesteden van de apparatuur een beroep werd gedaan op een audiovisueel bedrijf uit Den Bosch, en niet aan lokale audiovisuele ondernemers. 'We snappen dat men in het kader van 75 jaar VN graag over de grenzen heen kijkt, maar onze lokale (audiovisuele) ondernemers kunnen in deze moeilijke periode dergelijke opdrachten goed gebruiken', aldus de VVD’ers Robert van Dijk en Rik van der Pluijm.

Streepje voor
Dit gegeven leidde bij de VVD-fractie tot het stellen van collegevragen. De partij wil weten of het correct is dat de uitvoering van de verlichtingsklus is uitbesteed aan externe, Bossche, ondernemers. Ook wil men nagaan of de gemeente gemeente bij het uitbesteden ervan al dan niet gekeken heeft naar mogelijkheden bij lokale ondernemers.

De fractie meent dat 'zeker in deze bijzondere tijden', lokale ondernemers een streepje voor moeten hebben bij opdrachten voor de gemeente Altena. De partij is benieuwd of het college dit ook zo ziet.

Streep
Ook Christenunie reageerde inmiddels op de situatie en stelde collegevragen. Wijnand van der Hoeven: ''In dit geval is het wel wat extra zuur dat zo een opdracht niet bij een bedrijf uit Altena terecht komt. De evenementenbranche waar deze bedrijven meestal aan leveren is echt helemaal stil gevallen door Corona. De gekozen leverancier heeft ook wel banden met Altena en diverse personeelsleden wonen in onze gemeente. Ook het voorbeeld van de streep op de Hoogstraat laat zien dat het anders kan. Gedane zaken nemen geen keer, maar er kan wel wat verbeteren aan de mindset bij de Gemeente Altena.'

Zie ook:
Ondernemers teleurgesteld in gemeente Altena (wo, 21 okt 2020)
Gemeentehuis Altena VN-blauw uitgelicht (ma, 19 okt 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!