Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe afvalinzamelaar gaat in Altena per 1-1-2021 aan de slag' Mogelijk komen er nieuwe ophaaldagen.
15okt

Nieuwe afvalinzamelaar gaat in Altena per 1-1-2021 aan de slag

ALTENA - De vuilniswagens van Renewi rijden per 1  januari 2021 niet meer door de straten van de gemeente Altena. De Afvalstoffendienst haalt per genoemde datum het huishoudelijk afval op in de 21 kernen.

De huidige afvalinzamelaar Renewi heeft een contract dat eind 2020 afloopt. De gemeente moet de afvalinzameling dan opnieuw gunnen. De Afvalstoffendienst kwam uit een eerder gedaan onderzoek naar voren als een goed alternatief. De afvalinzamelaar valt onder gemeente ‘s Hertogenbosch en verzorgt de afvalinzameling in verschillende Brabantse gemeenten.

Perikelen
Wethouder Roland van Vugt: “We zijn blij dat we met de Afvalstoffendienst een partner gevonden hebben voor het inzamelen van huishoudelijk afval. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking. De Afvalstoffendienst moet Altena nog goed leren kennen. Daarom kunnen er in de eerste periode best wat opstartperikelen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Afvalstoffendienst gauw thuis is in Altena.'

Andere ophaaldagen

Op dit moment worden de routes en ophaaldagen in kaart gebracht. Het kan zijn dat huishoudens hun container op een andere dag gaan aanbieden dan anders. In december ontvangt ieder huishouden informatie over eventuele nieuwe ophaaldagen. Op welke dag de container of het plastic aan straat mag, is te vinden via www.mijnafvalwijzer.nl of via de AfvalAltena-app.

Zie ook:
Inzameling afval Altena mogelijk door gemeente ‘s-Hertogenbosch (ma, 25 mei 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!