Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wandelen met het Inloophuis' Tijdens een wandeling kunnen de mooiste gesprekken ontstaan.
12okt

Wandelen met het Inloophuis

WOUDRICHEM - Door de maatregelen in verband met Corona kent het Inloophuis, dat begin dit jaar van start ging, nogal wat hindernissen. Mensen mogen niet spontaan bij elkaar komen en dit is nu net de bedoeling van het Inloophuis. Na zes weken moest het Inloophuis alweer gesloten worden. Afgelopen zomer is het Inloophuis beperkt open geweest om vervolgens sinds twee weken toch de deur weer dicht te doen. Het bestuur heeft de koppen bij elkaar gestoken en een alternatief bedacht om toch een mogelijkheid te bieden aan mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten om met elkaar in gesprek te gaan.

Het Inloophuis laat weten: 'We kunnen niet inlopen maar wel lopen met elkaar. Daarom is besloten om met elkaar te gaan wandelen.' Voorlopig zijn vier wandelingen gepland op de woensdagochtenden. Opgeven is noodzakelijk, dit kan via de website, facebook of mail. Men wordt dan gekoppeld aan een vrijwilliger die mee gaat voor een wandeling van een uurtje. Er wordt om 10.00 uur gestart met een kopje koffie/thee en vervolgens gaat men samen met de vrijwilliger een uurtje wandelen. Tijdens een wandeling kunnen de mooiste gesprekken ontstaan.
De wandelingen vinden plaats op  21 oktober, 28 oktober, 4 november en 11 november. Er zal afwisselend gestart worden bij het Inloophuis, Raadhuisplein in Woudrichem en De Hartenjager in Giessen. Bij slecht weer is het de keuze aan jezelf of men toch wil gaan wandelen of liever in het Inloophuis blijft.

Online workshop
Op 4 november stond er een lezing / workshop gepland met als onderwerp Verlies. Deze gaat door en zal nu online plaatsvinden. De workshop is bedoeld voor iedereen die met kanker te maken heeft en/of daarin anderen tot steun wil zijn.
De workshop wordt gegeven door Rijma de Ruiter van Verlies en Herstel van 20.00 tot 21.30 uur.
Het thema is "Bij leven en welzijn" hoe leef je verder na verlies van gezondheid.
Het enige wat nodig is, is een computer, iPad of mobiel. Na aanmelding krijgt men een link toegestuurd waardoor je via een klik mee kan doen. Er is een maximum aantal deelnemers van tien personen. Als er meerdere aanmeldingen zijn kunnen we deze workshop meerdere malen geven. Ook hier geldt dat men zich op kan geven via de website, facebook en mail.

Telefonische bereikbaarheid
Naast dit alles wil het Inloophuis de mogelijkheid bieden om elkaar telefonisch tot steun te zijn. Wie het op prijs stelt om telefonisch contact te hebben met het Inloophuis kan zich ook hiervoor opgeven via de website, facebook en mail. 'Na opgave word je teruggebeld op een voor jouw prettig tijdstip.

Website: www.inloophuisaltena.nl
Mail: secretaris@inloophuisaltena.nl
Facebook: www.facebook.com/Inloophuis-AltenaDeel dit bericht met je vrienden!