Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting Antonia schenkt Qwiek.up aan Altenahove' Het apparaat was al even op proef in Altenahove. (Foto Woudrichem.net)
10okt

Stichting Antonia schenkt Qwiek.up aan Altenahove

ALMKERK - Zorglocatie Altenahove in Almkerk kreeg een bijzondere zorginnovatie cadeau: de Qwiek.up. Dat is een mobiel apparaat dat beelden projecteert en geluiden afspeelt en zo bewoners afleidt van de zorg(en) van alledag. Het cadeau komt van de Stichting Antonia dat jaarlijks een extraatje koopt voor de bewoners van de zorglocatie.

De Qwiek.up was al enige tijd op proef in Altenahove. Donderdag werd het interventiemiddel officieel cadeau gedaan door Stichting Antonia. Secretaris Klaas Rienks overhandigde de Qwiek.up officieel. Ook hij is, evenals de bewoners, erg enthousiast. “We geven als stichting graag wat extra’s, maar dit is zo’n uitvinding die echt direct aanslaat. Ik heb ooit in een verpleeghuis in Delft een soortgelijke beleving gezien. Daar was een treinstel met vier zitplekken gerealiseerd en voor de ramen speelde zich een film af van wat je zoal vanuit de trein ziet. Fascinerend was het hoe aandachtig de mensen keken en rustig werden van de geluiden en beelden.

Individueel gebruik
Petra de Heus, teammanager zorg en welzijn Altenahove legt uit dat het apparaat ook goed inzetbaar is voor individuele situaties. “We zetten de Qwiek.up bijvoorbeeld graag in bij bewoners die moeite hebben met slapen. Dan projecteren we een sterrennacht op het plafond met rustgevende muziek. De Qwiek.up biedt vele projectiemogelijkheden. Dat komt doordat het apparaat op USB-sticks werkt. Er zijn vele thema’s mogelijk. Familie kan er zelfs persoonlijke beelden en muziek op zetten. Dit is bijvoorbeeld heel mooi voor mensen met dementie of in de laatste levensfase dat je op iemands kamer persoonlijke beelden en muziek samen kunt beleven.”Deel dit bericht met je vrienden!