donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Burgemeester Lichtenberg maakt kennis met Vliegbasis Gilze-Rijen

18 september 2020 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena maakte vrijdag (18-9) kennis met het Defensie Helicopter Commando (DHC) Vliegbasis Gilze-Rijen. Van zijn werkbezoek keerde hij onder de indruk terug. 

De eerste burger kreeg op locatie een rondleiding over de vliegbasis en zag en ervaarde hoe de mannen en vrouwen van de luchtmacht worden getraind voor hun inzet voor vrede en veiligheid. "Je moet het maar kunnen ..."

Op de basis bezocht hij onder meer het 298 Squadron waar de Chinook vliegt. De transporthelikopter wordt ingezet voor het vervoer van personeel en materieel. Externe ladingen kunnen onder de romp worden vastgehaakt. De imponerende Chinook assisteert ook bij brandbestrijding met de zogenaamde bambi bucket, een oranje 'zak' die 10.000 liter water per keer schept.

Het 298 Squadron van de Koninklijke Luchtmacht (KLu) bestond op 16 april jl. overigens 75 jaar.

Indrukwekkend
Verder sprak Lichtenberg met het commando over het (laag)vliegen boven Altena en het Maas-Waalgebied. Na terugkeer was de burgervader van Altena een ervaring rijker, het bezoek aan DHC noemde hij 'indrukwekkend'.

(Foto's gemeente Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.