Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'd'Uylenborch-kids gaan voor Autoloze Schooldag' 'Minder auto’s bij school maakt de omgeving veiliger en schoner.'
16sep

d'Uylenborch-kids gaan voor Autoloze Schooldag

ALMKERK - Leerlingen uit verschillende groepen van basisschool d’Uylenborch in Almkerk en wethouder Hans Tanis gaven maandag (15-9) de aftrap voor de campagne van de Autoloze Schooldag. Dat deden ze door een spandoek bij de school op te hangen.

Deze dag wordt landelijk elke derde donderdag in september gehouden. In Altena doen donderdag 17 september veertien basisscholen mee. Tijdens de Autoloze Schooldag besteden scholen in de klas en naar ouders aandacht aan de verkeersveiligheid en het milieu rondom scholen. De kinderen komen zoveel mogelijk lopend of fietsen naar school.

Verkeersveiligheid
Wethouder Hans Tanis: “Het lopend of fietsend brengen en halen van kinderen draagt positief bij aan de verkeersveiligheid. Minder auto’s bij school maakt de omgeving veiliger en schoner. De actie helpt mee bij een stukje bewustwording hierover. Het is daarom goed dat steeds meer scholen in Altena meedoen."Deel dit bericht met je vrienden!