Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Deelauto in Woudrichem spaart milieu en kosten' Sinds 1 september staat er een elektrische deelauto bij ’t Rond.
15sep

Deelauto in Woudrichem spaart milieu en kosten

WOUDRICHEM - Wie een auto delen wil, kan terecht in Woudrichem. Sinds 1 september staat er een elektrische deelauto bij ’t Rond. Deze auto kunnen mensen eenvoudig reserveren en gebruiken met een abonnement. De eerste 30 huishoudens die een abonnement afsluiten ontvangen 10 uur en 250 kilometer gratis. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren een deelauto te gebruiken.

Deelauto’s zorgen voor minder autokilometers en minder CO2-uitstoot. Ook is een deelauto in veel gevallen goedkoper dan een eigen auto: er zijn geen vaste kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud, maar men betaalt alleen bij gebruik.

Autodelen en Corona
De auto is uitgerust met een hygiënekit. Voor en na gebruik van de auto moet het stuur en andere oppervlakken schoongemaakt worden. Ook geldt: handen desinfecteren.

‘Auto van de vesting’
Vorig jaar nam een aantal inwoners van de vesting in Woudrichem deel aan het project ‘Auto van de straat’. Dit was een initiatief van Provincie Noord-Brabant, Natuur & Milieu en OnzeAuto. In de vesting staat sinds die tijd ook een elektrische deelauto. Het project is nu uitgebreid naar het winkelgebied bij ’t Rond. Zo kunnen nog meer mensen meedoen en een auto delen.

Een aantal inwoners van Woudrichem zijn ambassadeur voor het project en helpen nieuwe gebruikers op weg. Meer informatie, aanmelden voor een proefrit of inschrijven kan via: www.woudrichem.samenslimrijden.nl

(Foto gemeente Altena)

Zie ook:
Vesting verliest een deelauto (wo, 1 jul 2020)
Aantal Vestingbewoners gaat door met delen elektrische auto (ma, 7 okt 2019)
Arsenaal mag 4 maanden langer elektrisch rijden (za, 6 jul 2019)
Proefrijders gezocht voor elektrische auto’s (za, 4 mei 2019)
Proef deelauto’s voor de Vesting start op 9 maart (vr, 8 mrt 2019)
Het Arsenaal rijdt 4 maanden elektrisch In deelauto’s (za, 16 feb 2019)
Elektrische voertuigen voor stad van Dokter Tinus? (za, 9 feb 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!