donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Deelauto in Woudrichem spaart milieu en kosten

15 september 2020 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wie een auto delen wil, kan terecht in Woudrichem. Sinds 1 september staat er een elektrische deelauto bij ’t Rond. Deze auto kunnen mensen eenvoudig reserveren en gebruiken met een abonnement. De eerste 30 huishoudens die een abonnement afsluiten ontvangen 10 uur en 250 kilometer gratis. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren een deelauto te gebruiken.

Deelauto’s zorgen voor minder autokilometers en minder CO2-uitstoot. Ook is een deelauto in veel gevallen goedkoper dan een eigen auto: er zijn geen vaste kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud, maar men betaalt alleen bij gebruik.

Autodelen en Corona
De auto is uitgerust met een hygiënekit. Voor en na gebruik van de auto moet het stuur en andere oppervlakken schoongemaakt worden. Ook geldt: handen desinfecteren.

‘Auto van de vesting’
Vorig jaar nam een aantal inwoners van de vesting in Woudrichem deel aan het project ‘Auto van de straat’. Dit was een initiatief van Provincie Noord-Brabant, Natuur & Milieu en OnzeAuto. In de vesting staat sinds die tijd ook een elektrische deelauto. Het project is nu uitgebreid naar het winkelgebied bij ’t Rond. Zo kunnen nog meer mensen meedoen en een auto delen.

Een aantal inwoners van Woudrichem is ambassadeur voor het project en helpt nieuwe gebruikers op weg. Meer informatie, aanmelden voor een proefrit of inschrijven kan via: www.woudrichem.samenslimrijden.nl

(Foto gemeente Altena)

Zie ook:

Lees meer over:

vesting deelauto Rond
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.